Bejubelde crime-serie The Night Manager primetime op NPO1

Op de vrijdagavond van NPO1 is steevast een misdaadserie te vinden, vaak afkomstig uit de Lage Landen. Maar AvroTros heeft nu de met prijzen overladen serie The Night Manager aangekocht. Hierin speelt Tom Hiddleston de hotelmanager Jonathan Pine, een man die zich laat leiden door wraak. En dat dreigt verkeerd af te lopen als hij wil afrekenen met wapenhandelaar Richard Roper, gespeeld door Hugh Laurie.

Als hotel nachtmanager van een hotel in Cairo, ten tijde van de Arabische lente, ontdekt Jonathan Pine bewijzen van een wapendeal. Hij neemt contact op met de Britse ambassade maar een lek zorgt voor een reeks bloedstollende gebeurtenissen waarbij Pine kennismaakt met de wrede wereld van wapenhandelaar Richard Roper. Als hun wegen zich vier jaar later weer kruisen, besluit Pine wraak te nemen. Hij infiltreert, in samenwerking met de Britse Geheime Dienst, in het hart van Roper’s organisatie. De avances van Roper’s vrouw Jed en de afkeer van Roper’s voormalige vertrouweling Corcoran maken zijn missie niet makkelijk. Wanneer een nieuwe, grote, op handen zijnde wapendeal zich aanmeldt en de Britse geheime dienst in actie moet komen, blijkt hoever Roper’s tentakels reiken.

The Night Manager is begin vorig jaar uitgezonden op de BBC in Engeland en inmiddels verkocht aan 180 zenders wereldwijd. De miniserie maakte kans op 31 Emmy Awards en verzilverde er 12, maar is ook bekroond met drie Golden Globes.

Bekijk de trailer:

The Night Manager, 20.30 uur, AvroTros (NPO1)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>