Victor Mids: Mindf*ck nu Champions League-speler

Het is snel gegaan met de carrière van Victor Mids. Via De Nieuwe Uri Geller maakt hij kennis met het medium televisie, om vervolgens zelf het programma Mindf*ck te bedenken. AvroTros durft het wel aan met de illusionist. Op de maandagavond van NPO3 scoort Mindf*ck de sterren van de hemel, al na twee reeksen verhuist de show naar de zaterdagavond van NPO1. “Dat is toch de Champions League van de Nederlandse tv!”, zegt Victor trots.

De formule is slechts licht gewijzigd, voornamelijk doordat het programma nu een kwartier langer duurt per aflevering. “Daarom hebben we er twee elementen aan toegevoegd. Zo doen we elke week experimenten met een testpanel en geven we een kijkje achter de schermen”, legt hij uit in Televizier. “Door optische illusies vanuit een andere hoek te filmen, laten we zien hoe ze werken.” Ook is er een heuse Mindf*ck-app, voor de interactieve experimenten.

Illusionisten gebruiken vaak bestaande trucs en stunts, maar gieten deze in een ander vormpje, waardoor er toch een nieuwe illusie ontstaat. Victors compagnon Oscar Verpoort: “We hebben een ideeënboek dat steeds wordt aangevuld. Natuurlijk ontstaan trui niet altijd in één keer: soms zitten we dagen of maanden te broeden op hoe we iets gaan uitvoeren. Je wilt ook voldoende variatie hebben. Maar juist dat proces is zo leuk.”

Victor vervolgt: “Technisch lukken de illusies altijd. Voor mij is veel belangrijker: bereikt een illusie de impact die ik ermee had willen bereiken? Op het moment dat mensen niet reageren zoals ik had gehoopt, denk ik: hoe kan ik ervoor zorgen dat ze wel een bijzondere ervaring bezorg? (…) Ik hoor vaak mensen zeggen: ‘Toen ik het op tv zag, was ik ervan overtuigd dat het een cameratruc was. Maar nu zie ik het voor mijn ogen gebeuren!’ Dat vind ik te gek. Verwondering is toch de mooiste emotie.”

In Mindf*ck zijn de bekende gasten dit seizoen onder andere Wendy van Dijk, Mark Rutte, Enzo Knol, Miss Montreal en Armin van Buuren.

Bekijk de trailer van seizoen 3:

Mindf*ck, 20.25 uur, AvroTros (NPO1)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>