Utopia op tv dichter op actualiteit

Utopia gaat op de schop. De uitzendingen op televisie bevatten nu veelal beeld dat ongeveer een week oud is. Dat wordt korter. Talpa en SBS 6 streven ernaar straks nog ‘enkele dagen’ verschil te hebben tussen wat er real-time gebeurt en wat je op tv ziet.

SBS 6 gaat tot de wijziging over na een enquete onder de fans. Van de ruim 13.000 respondenten gaf 90 procent aan graag actueler beeld te willen zien op tv.

Utopia is een grote hit voor SBS 6, maar woensdag zakte het aantal kijkers plotseling terug tot onder de 800 duizend kijkers. Donderdag veerde dit aantal weer op tot boven het miljoen. Toch was deze ogenschijnlijk tijdelijke terugval reden voor SBS 6 om onderzoek te doen.

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Utopia op tv dichter op actualiteit

 1. peter

  Het is en blijft een onzinnig programma en het concept is zo nieuw….

    /   Reply  / 
  1. Martijnjdd

   De meeste amusementsprogramma’s zijn onzinnig en daar is wat mij betreft niets mis mee. Ik hoef niet altijd iets te leren als ik de tv aanzet. Ik vind het heerlijk om naast nieuws en actualiteiten een ‘dom realityprogramma’ te kijken. Tv mag ook gewoon vermaak zijn!

     /   Reply  / 
 2. Martin

  ongeloofwaardige vertelling met die overgeproduceerd sponsormomenten. Een reden om niet meer te kijken: Hornbach, Postcode Loterij (die een ‘folder’ bezorgd die serieus gelezen wordt en waarna serieus overwogen wordt om lid te worden van de loterij, niemand zeurt omdat ze weten dat het programma (enhun doorlopende huur / hypotheek etc) door deze loterij betaald wordt. En niet te vergeten Vodafone en hun dongel.
  Zo blijft zo’n ‘reality’ programma heel geloofwaardig stelletje klunzen!

    /   Reply  / 
 3. MASH

  Zo afgelegen en afgesloten van de buitenwereld is het allemaal niet. Zelfs familieleden weten waar het is. En alles wordt ze in de schoot geworpen. Nu zelfs al smartphones met internet! Waar gaat dit over!? Ze hadden net zo goed een nieuw seizoen van De Gouden Kooi kunnen maken, want hiermee slaan ze de plank volledig mis…

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>