Endemol werkt aan Big Brother-project voor Mars-reis

Talpa mag met Utopia dan nieuw leven hebben geblazen in het genre reality-tv, Endemol lijkt met de overtreffende trap te komen. De producent komt met een Big Brother-achtig project in aanloop naar een Mars-reis. Doel is om in 2025 een kolonie te stichten op de planeet, de aanloop daar naartoe staat centraal in een groot project.

Endemol werkt hiervoor samen met Stichting Mars One. Voor de ruimtereis – een enkele reis! – hebben zich 1058 mensen gemeld uit 107 verschillende landen. Onder de aanmeldingen bevinden zich twee Nederlanders. Voor vier van hen is een plekje aan boord van het ruimteschip.

In het Big Brother-achtige programma moet te zien zijn hoe de selectiecommissie de gekozen kandidaten indeelt in internationale groepen die door middel van trainingen klaargestoomd worden voor het leven op mars.

In 2015 worden uit de kandidaten zes tot tien teams van elk vier mensen geselecteerd voor een trainingsperiode van zeven jaar. Deze kandidaten vormen het astronautenkorps van Mars One. De kijker zal waarschijnlijk kiezen welke vier uiteindelijk naar Mars worden gezonden. Volgens planning zullen in 2023 vier mensen naar Mars gestuurd worden om de eerste bewoners van de planeet te worden.

Het megalomane project kost 5 miljard euro en daarvoor worden nog geldschieters gezocht.

Zie ook:
- Tv-show ruimtereis BN’ers op Nederland 1
- Ruimtereis Tros-show krijgt concurrentie uit Amerika

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Endemol werkt aan Big Brother-project voor Mars-reis

  1. Zayn

    @Joel: of misschien de terugkeer van het originele Ushi & VanDijk?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>