Hoofdprijs Utopia is opbrengst BV Utopia

John de Mol heeft er een half jaar geheimzinnig over gedaan, de prijs voor de winnaar van Utopia. Op 31 december 2014 sluit het paradijs in het Gooi zijn deuren, maar John wilde niet zeggen wat er te winnen valt om kandidaten met een mogelijk verkeerde motivatie niet aan te trekken. SBS-zenderbaas René Oosterman verklapt nu: “Wat er eind december in de kas van de bv Utopia zit, is voor de uiteindelijke winnaar.”

De Utopianen hebben elk hun eigen handeltje in het realityprogramma, van bootcamps tot horeca-initiatieven. Daarmee zetten ze leuke bedragen om, maar nog geen bedrag met vijf nullen. Ter vergelijking: de hoofdprijs in De Gouden Kooi bedroeg toentertijd meer dan 1 miljoen euro.

De groep heeft nog ruim 6 maanden om de kas te spekken. Wanneer zij ook te weten komen wat er uiteindelijk te halen valt, kan dat nog wel eens voor een andere dynamiek zorgen binnen Utopia. Dat kunstproject van Billy zou wel eens de nek omgedraaid kunnen worden bijvoorbeeld…

Overigens wil het niet zeggen dat met het uitdelen van de hoofdprijs op oudejaarsdag ook Utopia tot een eind komt. Oosterman in De Volkskrant: “Alle opties worden besproken, maar de huidige kandidaten hebben allemaal een contract getekend voor 1 jaar en dat zou dan ook allemaal moeten worden bekeken. Je kunt ze niet zomaar laten zitten.”

Zie ook:
- Remko van Westerloo tevreden met voorjaar SBS
- ‘Kijk je Utopia, dan kijk je naar jezelf’

1 Reacties // Reageer

One thought on “Hoofdprijs Utopia is opbrengst BV Utopia

  1. Daenen

    Vind het een leuke serie.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>