Column Bert Brussen: Leuk idee

Leuk idee: enkele bekende Nederlanders, met de nadruk op bekend, een
ijzige vlakte insturen en dan een camera op hun verkleumde gezicht
zetten. Afgewisseld met wat beelden van een kampvuurtje,
le-vens-ge-vaar-lij-ke afdalingen en beklimmingen van een berg en
natuurlijk samenwerking met een groepje al even bekende, met de nadruk
op bekende, Vlamingen. Is dat leuk? Nee.

Ander leuk idee: wanhopige imbecielen die koste wat kost bekend willen worden met elkaar laten wedijveren om iets zielloos als “de nieuwe lepelverbuigende charlatan”, “de nieuwe musicalslet”, “de nieuwe belspeleendagsvlieg”, “de nieuwe afgevallen vetzak” of “de nieuwe succeshomo” te mogen zijn. Aansluitend kunnen de nieuwe instant bekende wanhopige imbecielen dan op trektocht naar bibbergebieden, schaatsen met Gerard Joling, ballroomdansen met een onbekende presentatienegerin of een pokerwedstrijd met Lange Frans winnen. Is dat leuk? Nee.

Nog een idee: tokkies van diverse formaten en diverse graden in lelijkheid de rimboe insturen en ze dan aan laten modderen met wat negers gekleed in peniskoker. Ma tokkie mag dan leren hoe je maden plet en met je rechterhand anaal inbrengt, pa mag mee op stokstaartjesjacht en de kinderen tokkie leren hele kekke dingen over polygamie en het gebruiken van beslist natuurlijke en onbespoten drugs. Is dat leuk? Nee, maar er komt nog meer. De negers met peniskoker worden namelijk gedeporteerd naar Nederland alwaar ze in te dikke Gaastra zeiljekkers op bezoek mogen bij de tokkies en leren kroketten te eten, ruzie te maken met de buren, kinderen te verwaarlozen, van Fransje Bauer houden en natuurlijk fietsen. Is dat leuk? Nee.

Laatste leuke idee: de zoon van de bekendste miljardair van Nederland, tevens eigenaar van een aantal failliete televisiezenders, van zijn cursus acteren voor beginners trekken en naar Zuid Afrika trappen. Vervolgens een keur aan niet ter zakende doende BN-ers die uitsluitend geselecteerd worden op hun uiterlijk, haarkleur en hoeveelheid bossen hout voor de deur heel broeierig in de ogen van Johnny de Mol laten kijken. Johnny de Mol de ene slechte vrouwonvriendelijke grap na de ander laten maken en het programma laten eindigen in dezelfde diepgang die normaliter de acteerprestaties van Johnny de Mol kenmerkt. Is dat leuk? Nee.

Waarom is dat niet leuk? Omdat het nog veel smakelozer, goedkoper en ziellozer kan. Geef de BN’ers op die ijsvlakte te weinig kleding en te weinig voedsel en laat de sterkste overwinnen. Geef kansloze talenten volop de ruimte om te doen alsof ze de nieuwste musicalnicht zijn en duw ze tijdens de eerste voorstelling in een elektrische auto inclusief medespeelster het podium af de orkestbak in. Zet alle tokkies van Nederland op het vliegtuig naar Zoefiezoefie-eiland, beloof er een televisieprogramma van te maken en pak na het dumpen van de tokkies het eerste vliegtuig terug naar huis. Geef vijfhonderd zuid-Afrikaanse negers een Nederlands markt conform jaarloon, een villa in Stellenbosch en laat ze op commando klappen als Johhny de Mol voorbij komt hupsen.

Kijk, dan doen we zaken. Dan maak je programma’s die er toe doen. Programma’s die iets bijdragen, waarover gesproken zal worden en waarvan duidelijk is dat ze met passie en oprechte interesse gemaakt zijn.
Is dat leuk? Ja.

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Column Bert Brussen: Leuk idee

 1. Wouter

  Je punt, ook al komt het er ietwat lichtelijk gefrusteerd uit, is duidelijk, maar ben bang dat het merendeel van de lezers, door deze ietwat gefrusteerde toon, niet verder zal komen dan alinea 1 en dat lijkt me als schrijver zijnde niet de ambitie.

  Verder vind ik je verkondigde mening wel heel erg simpel en niet meer dan een algemeen cliche. Ik vraag me af waarom je hier een column over wilt schrijven. Maar goed, wie ben ik?

    /   Reply  / 
 2. PINHEAD

  Bert, wat is je probleem?!! Als je het niet leuk vindt ,dan kijk je het toch gewoon niet?! :S

    /   Reply  / 
 3. Bupatih

  Oh ja, laten we alleen maar vrolijke, positieve dingen schrijven over toppiejoppieblije jippiejajeeprogramma’s. Stel je toch voor dat iemand een mening heeft, zeg! Eentje die misschien wat minder positief is! Oh noes!!!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>