Wie Is de Mol-blog Domien: Erik of Hind

Niets is wat het lijkt. Een mooi thema voor het tiende seizoen van Wie is de Mol. De afgelopen weken heb ik alle filmpjes en foto’s als lekkermakertjes voor dit seizoen bekeken. Een aantal verdenkingen had ik al gemaakt, maar ik ben blanco aan aflevering 1 begonnen. Zonder mening of gedachte over een potentiële Mol ben ik dit seizoen ingestapt. Ik ben nu al in de war.

Door: Domien Verschuuren (de Mol-blogger)

In één zo’n uitzending wordt veel duidelijk. Wie is er fanatiek? Afwachtend? De Mol? Loretta heeft als eerste deelnemer het veld moeten ruimen. Jammer, want op beeld een sympathieke vrouw. Manuel en Arjen beten zich vanaf seconde 1 vast in het spel en lijken informatie op te zuigen. Fanatiek, oplettend. Of schijn? Jezelf neerzetten als fanatieke speurhond heeft al vaker bewezen en werkende methode te zijn.

Nep-Mol dit jaar is Kim. Zo iemand die onrust probeert te stoken, foutieve informatie verstrekt. Nee, Kim is de Mol niet. Te opvallend, te ‘ha, kijk mij eens Mol zijn!’. Doorzichtig. Daar prik je zo doorheen.

Frits lijkt nog niet zo te bevatten in wat voor heksenketel hij terecht gekomen is, terwijl Sanne het zekere voor het onzekere neemt en Tim haar ‘maatje’ heeft gemaakt. Het spel is begonnen. Barbara is een intelligente vrouw, maar heeft nog te weinig van zichzelf laten zien om een duidelijk beeld van te kunnen scheppen. Gedreven is ze wel.

Twee Mollen
Dan blijven er nog een twee namen over: mijn Mollen. Erik zou het goed kunnen zijn. Ik geloof hem. Wat hij zegt, voelt als de waarheid. Wat een prachtige eigenschap voor een Mol! Het lijkt me tegelijkertijd een man die twee gezichten kan hebben. Iemand die precies weet waar hij mee bezig is, realiteit en fantasie gescheiden kan houden. Toch staat hij in mijn verdachtenlijst niet op 1.

Dat is Hind. Want wat viel ze op! Niet alleen door haar stratenmakerskostuum (ze zullen haar in ieder geval niet snel kwijtraken tussen de Japanse schoolmeisjes in zwart/wit uniform), maar vooral om haar opmerkingen en manier van werken. Ze roept voordat ze nadenkt. Natuurlijke eigenschap, of manier tot saboteren? Wat ze doet is misschien opzichtig, maar niet op een manier zoals Kim het probeert. Subtiele opzichtigheid, bestaat dat? Hind komt op mij niet echt over, ze speelt een rol. Dat is een gevoel, geen feit. Hind is mijn Mol.

Aflevering 1 zit er op. Het spel is begonnen. Ik ken mezelf en mijn verdenkingen. Waarschijnlijk ziet dit verhaal er na de uitzending van volgende week volledig anders uit. En zo gek is dat niet, want niets is wat het lijkt…

Wat zijn jullie bevindingen na één aflevering?

Zie ook:
- 3FM-dj Domien Verschuuren schrijft wekelijkse Wie Is de Mol-column
- Jachtseizoen Wie Is de Mol 2010 geopend!
- Groepsfoto Wie Is de Mol 2010
- Beelden gelekt! Barbara Barend en Manuel Venderbos in Wie is de Mol
- Eerste beelden Wie Is de Mol 2010 opgedoken
- Humberto Tan in Wie is de Mol 2010?
- Eindelijk nominatie Televizier-ring Boer Zoekt Vrouw

19 Reacties // Reageer

19 thoughts on “Wie Is de Mol-blog Domien: Erik of Hind

 1. HIJ

  Jammer dat Loretta als eerste afviel! Ik vind haar altijd een leuke persoonlijkheid. Ik heb eigenlijk nog geen idee wie de mol is. Iedereen is verdacht behalve Frits. Dan zal die het wel zijn :D

    /   Reply  / 
 2. steven

  wie is de mol heeft een superleuke hyves-app gemaakt.. daar kan je zien dat veel mensen jouw mening delen! wieisdemol.avro.nl

    /   Reply  / 
 3. Vincent

  Niets is wat het lijkt wordt toch al jarenlang geroepen rondom WIDM?

    /   Reply  / 
  1. Ariane

   Ik vond Tim wel heel opgelucht reageren toen hij naar de tweede ronde door mocht, maar dat kon natuurlijk ook gewoon een oprechte reactie geweest zijn en ik denk ook iet dat hij de Mol is. Je gaat overal iets achter zoeken en tot nu toe zat ik er op 2,3 keer na faliekant naast. Na een aflevering kun je er eigenlijk nog helemaal niets van zeggen, maar qua verdachten een gok op gevoel:

   1. Arjen
   2. Kim
   3. Frits

     /   Reply  / 
 4. Laila

  Even iets heel anders: Wat een opdracht op die brug, hoe verzinnen ze het. Dat vind ik altijd zo knap in dit programma, de ingewikkeldheid van de opdrachten. Ik moet heel goed opletten bij de uitleg, anders snap ik er geen hol van, maar dat kan ook aan mij liggen! :P
  Ik heb verder nog geen flauw vermoeden wie de mol is en ga me daar ook nog niet druk om maken. Eerst gewoon genieten van de uitzendingen.

    /   Reply  / 
 5. Anno

  Ik had precies dezelfde top-twee :) Mol nummer 1 is voor mij ook Hind, en Erik staat op plaats 2.

    /   Reply  / 
 6. Aaron

  Denk sterk dat Arjen Lubach de mol is, omdat hij zich erg afzijdig houdt en een beetje op de achtergrond staat ook wordt hij het minst verdacht, en dat is meestal de mol.
  HINTS:
  Hij kon zgn niet scherp zien met de verrekijker en hij zorgde ervoor dat anderen namen gingen roepen zodat hij niet verdacht werd.
  Ook kocht hij een stripboek in plaats van een boek terijl die wist dat Tim van striptekenen houdt.
  Ook kan barbara de mol zijn, want ook een hind is : Barbara moest in het oosten, in het Japanse sterrenbeeld is ze een tijger. Het is dit jaar het jaar van de tijger en wat hoord nu bij een tijger ? Ja, het Oosten !
  Top 3
  1. Arjen
  2. Barbara
  3. Hind

    /   Reply  / 
 7. Mark

  Mijn verdachte is nu Sanne.

  Overigens 1,9 miljoen kijkers! Volgens mij een record.

    /   Reply  / 
 8. Ik

  Heeft iemand anders ook gezien dat Hind als enige een rode sleutelhanger had bij de kisten met geld?

    /   Reply  / 
  1. Vincent

   Viel me ook op dat er maar één rode sleutelhanger was! Alsof er nergens 10 hangers van dezelfde kleur te koop zijn…

     /   Reply  / 
  2. mike

   Heb ik ook gezien, en dat zal niet zonder reden zijn. Ze lieten het duidelijk in beeld zien. Voor mij is Hind de mol.

   Die word in aflevering 3 al bekend gemaakt zei Pieter Jan?! Zouden er nu 2 mollen in het spel zitten?

     /   Reply  / 
  3. Laila

   Inderdaad, die rode sleutelhanger en Hind had ook zo’n knalrood pak aan! Wel verdacht. En dat PJ zei dat de Mol in aflevering 3 bekend wordt gemaakt vond ik ook een vreemde uitspraak.

     /   Reply  / 
 9. Pingback: Kijkcijferrecord Wie Is de Mol? | Zappen

 10. Ansjuh

  Ik verdenk Tim.. Hij wilde te gemakkelijk vrienden worden met Sanne, en verder is het gewoon een gevoel, net als ik intuitief aanvoelde dat Loretta dr uit moest..

  De mol zien in aflevering 3; ze doen het vast weer op een manier dat je het nog niet weet. Dat jaar met Inge Iepenburg werd er een vragenspel gespeeld in de lift, waarbij je de mol zou zien als je alle vragen goed zou beantwoorden, maar er werd niet gezegd of een vraag goed werd beantwoord.. Zoiets zal wel weer gebeuren, maar ik wacht het af.

  Vind het in ieder geval heeerlijke tv op de donderdagavond!!!

    /   Reply  / 
 11. sanne

  ik verdenk sanne en tim.
  niets is wat het lijkt –> misschien zijn er wel 2 mollen?

    /   Reply  / 
 12. Batt

  Ik denk toch echt Kim. Waarom ze begon tijdens de stemming met Kennis Is Macht afgekort Kim ik twijffel dus nog gezien de woorden die bij de mol niet ontdenkbaar zijn.

    /   Reply  / 
 13. Tim

  Ik verdenk Tim en ook wel een beetje Arjen.
  Ik ben overigens wel weer ontzettend blij dat het weer begonnen is, kon nauwelijks wachten.
  Ik moet wel zeggen dat ik de editing van deze eerste aflevering niet erg geweldig vond. Slordig dat de bumper met de vingerafdruk te klein is (dus net niet 16:9) en daardoor over het volgende beeld valt. Ook in vergelijking met vorig seizoen vond ik het camera beeld niet spectaculair, maar misschien heeft dit ook deels met de locatie te maken. Jammer van de edit, maar ik ga wel weer helemaal in het spel op!

    /   Reply  / 
 14. Marielle

  Volgens mij is het Kim, haar redenering om Erik als mol aan te merken tijdens de vragenronde klopte niet…en waarom vindt ze Barbara verdacht?

    /   Reply  / 
 15. Annelies

  Nog geen enkel idee. Misschien Manuel? Juist omdat niemand direct aan hem denkt. Bij Hind krijg ik het gevoel dat ze niet zozeer mee doet omdat ze het leuk vindt maar uit eigenbelang om als “BN-ertje” niet in de vergetelheid te raken. Ze is teveel met haar uiterlijk bezig (hippe pakjes en sjaaltjes) maar ik vind haar bovenal heel nep en zo te zeggen een “houten Klaas” temidden van de anderen. Ze vind ook geen aansluiting. En als ze de Mol ZOU zijn, dan is ze volgens mij heel erg zoekende om dat goed neer te zetten en weet ze eigenlijk niet wat ze ermee aan moet. Affijn, dat is mijn gevoel en wellicht heb ik het helemaal mis.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>