Kijkcijfers gemeten: Wie Is de Mol?

Wie is de Mol? Donderdag 5 januari 2012, 20:32 uur Ned1
Aantal kijkers: 2.136.000 waarvan
1.973.000 net als vorig jaar trouw de eerste aflevering keken
163.000 door de sociale druk toch maar eens Wie is de Mol? gingen kijken

Alleen al bij het horen van de muziek weet je weer: we zijn begonnen. De zoektocht naar de Mol! Het twaalfde seizoen is met een recordaantal kijkers begonnen. Geheel terecht, want ook dit jaar belooft weer bijzonder spannend te worden. Maar wat is er dit seizoen eigenlijk anders?

Weinig. Gelukkig maar! Slechts twee dingen. Waar een paar seizoenen geleden Wie is de Mol? vooral een gezellig spelprogramma was, is het sinds vorig jaar meer dan dat: het is een mysterieus, vervreemdend programma waarin – gooi hem er maar in – ‘niets is wat het lijkt’. Alleen al vanwege de prachtige beelden van IJsland (en natuurlijk de roze jasjes van Marit en Liesbeth) zou je willen kijken. Wat ook anders is dit seizoen is de presentator. Ja! Echt! Art was de presentator! Toegegeven, hij deed het best aardig. Maar af en toe dacht je toch dat het een verdwaalde, elfde kandidaat was.

Onbekende namen of niet, het is een goedgemutste groep. Hadewych lijkt de perfecte kandidaat, William en Dio gaan voortaan samen jokers zoeken, Liesbeth is onopvallend (maar je weet het niet met Jeugdjournaalpresentatrices), Frits ontfermt zich als homovader over Tim, Maarten laat er een kansberekening op los en Marit en Anne-Marie zijn geestig maar ook behoorlijk slinks. Anne-Marie wilde graag graven (jij molletje!) en Marit zorgde voor een bijzonder potje paintball.

Het was een aflevering om door een (Televizier)ringetje te halen. Het belooft veel goeds. Nog drie afleveringen in IJsland, daarna vertrekt de groep – als het geen mollenstreek van Art is – naar een zonnige bestemming.

Wie is de Mol? Goeie vraag. Ik ga voor Anne-Marie. Iets zegt me dat het een vrouw moet zijn. Bij mijn weten is ze dat en daarnaast was ze verdacht bezig. Je laat je toch niet afschieten door Frits Huffnagel?!

Oja! Marion Pauw! Helemaal vergeten. Ja, heel jammer. Maar als Pauw kun je natuurlijk ook geen Mol zijn.


Menno Woudt (18 jaar) is zelfbenoemd kijkcijferanalyticus en schepper van Woens.nl – de enige site met een eigen dag in de week! Vul daar ook de Wie is de Poll? in!

Zie ook de eerdere columns van Menno:
- Kijkcijfers gemeten: Sterren op het Doek
- Kijkcijfers gemeten: All You Need Is Love
- Kijkcijfers gemeten: Proefkonijnen
- Kijkcijfers gemeten: Let’s Get Married

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Kijkcijfers gemeten: Wie Is de Mol?

 1. Levi

  Art als presentator voelde inderdaad vreemd aan. Hij deed het goed, maar toch had ik Pieter-Jan Hagens liever terug gezien. Verder viel de aflevering mij een beetje tegen. Ik ben een grote fan van Wie is de Mol, al was dit duidelijk een mindere aflevering. En ook de groep valt mij een beetje tegen.

    /   Reply  / 
 2. martijn

  Prima column,veel beter dan die van een paar dagen geleden.
  Ga zo door.

    /   Reply  / 
 3. Cas

  Inderdaad weer Pieter-Jan terug, die man kon de mysterie zo heerlijk uitstralen. Verder hulde voor de column.

    /   Reply  / 
 4. Anne

  Ik ben juist blij dat Art het nu presenteert. Fris, knap en strak.

    /   Reply  / 
 5. tim

  Ik “verlang” nog het meest naar naar Karel van der Graaf! Lekker arrogant en altijd afstandelijk richting de kandidaten. Deze editie van wie is de mol kent veel BN-ers uit de b en c categorie en das jammer…

    /   Reply  / 
  1. PigBag

   Dat vind ik juist niet jammer. Ik heb liever BN-ers uit de b en c categorie die helemaal zichzelf zijn en met ‘t spel bezig zijn dan de media-getrainde BN-ers die vooral met hun imago bezig zijn.

     /   Reply  / 
  2. PigBag

   En je hebt gelijk. Karel van de Graaf was de beste WIDM-presentator ooit.

     /   Reply  / 
  3. Maurice

   Gezeik over dat het C klasse BNers zijn.. Het gaat toch om het spel? Over hoe ze het spelen? Juist als er een Carlo Boszhard of Linda de Mol is het spel minder omdat ze zichzelf beter vinden dan de rest.

     /   Reply  / 
 6. Mark

  Ben zelf enorm Wie is de Mol fan, maar vond dit een beduidend mindere aflevering. Met Art als presentator heeft de ware mysterie plaatsgemaakt voor gespeelde mysterie. Hij is een prima presentator, maar niet voor WIDM. Ik mis net als iedereen: KAREL!! Daarnaast moet WIDM toch maar eens gaan denken aan versies zonder ‘bekende nederlanders’. Want of het nu uitgerangeerde BN’ers of onbekende Nederlanders zijn, maakt geen bal uit.
  Duizenden mensen dromen nog stiekem van een deelname!!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>