Kijkcijfers gemeten: WIDM Aflevering 2 – Wie o wie? Dio nie!

Wie is de Mol? Donderdag 12 januari 2012, 20:33 uur Ned1
Aantal kijkers: 1.855.000 waarvan
1.825.000 vol spanning voor de televisie zaten
30.000 de aflevering al online hadden gekeken

William was een luidruchtige Mr. Silence, Maarten werd alom bejubeld als wiskundig genie, Anne-Marie vond het maar gênant, Marit had bijna de code ’4263′ gekraakt, Frits sloeg om iedereen een arm heen, Hadewych.. ja, Hadewych, Liesbeth kwam 28 treden tekort, Tim werd steeds verdachter en Dio moest weg. Meer informatie nodig? Hieronder vijf vragen over de identiteit van Wie is de Mol? Aflevering 2.

 

Wie is de spelbreker? De Avro. Woensdagavond was op hun site al de tweede aflevering te bekijken, tot de executie. Een enorme misstap. Het schijnt in te zijn programma’s al eerder online te zetten. Prima, maar van Wie is de Mol? blijf je af. Dat hoort op donderdagavond. Alle molloten kijken dan tegelijk en kunnen direct na de aflevering speculeren. Nu verschenen er een duiveltje en een engeltje: ga je het al stiekem kijken of blijf je trouw aan de donderdagavond? Een boze brief is de deur uit: ‘Lieve Avro, doet dit nooit, maar dan ook nooit meer!’

Wie is de doordenker? ’4263. Die code heeft mij niet meer losgelaten. Moet je luisteren: Tim, zijn schoenmaat is 42. Tim heeft een trio, het Monica da Silva trio. Het grapje was dat daar twee mensen in zitten maar een trio is drie. Dus dan heb ik 42, ik heb die drie op het einde, ik zoek nog een zes. En hij is jarig, vertelde hij, in juni. Juni is de zesde maand! 4263!’ Aldus Marit. Originaliteit: een tien. Maar of je hier de finale mee gaat halen?

Wie is de grootste wiskundige? De door de groep alom geprezen Maarten van de Weijden. Elke kandidaat heeft al een quote mogen inspreken over waarom hij zo’n wiskundig genie is. Had bij de opdracht met de rooksignalen het lot in handen, wat voordelig uitpakte: zijn voorspelling dat de groep de opdracht niet zou halen kwam inderdaad uit. Ook bij de tekenopdracht moest hij het woord (‘viking’) raden. En terwijl Anne-Marie al met ‘vi..’ kwam, besloot hij resoluut voor WIDM. Ja, taal en rekenen blijven twee aparte disciplines. Maar dat je als wiskundige niet weet wat de tijd achter de komma betekent..

Wie is de afvaller? Dio! Mijn Mol! Afgelopen week raakte ik, dankzij alle theorieën en hints op internet, er steeds meer van overtuigd dat hij de Mol was. Een opvallende, tegendraadse Mol. Maar al na twee afleveringen zat ik al op een totaal verkeerd spoor. Dat begint goed.

Wie is de Mol? Iemand die deze aflevering opeens erg opviel was Tim. Samen met Dio vormde hij een duo (ha) bij de rooksignalenopdracht. En als Dio daar dus niet opzettelijk aan het klooien was, wat deed Tim dan? Werd het werk voor hem gedaan? Eigenlijk weet ik het niet meer. Mijn tunnelvisie en ik hopen vurig dat Dio volgende week terugkomt.

Menno Woudt (18 jaar) is zelfbenoemd kijkcijferanalyticus en schepper van Woens.nl – de enige site met een eigen dag in de week! Vul daar ook de Wie is de Poll? in!

Zie ook de eerdere columns van Menno:
- Kijkcijfers gemeten: Wie Is de Mol? (afl 1)
- Kijkcijfers gemeten: Sterren op het Doek
- Kijkcijfers gemeten: All You Need Is Love
- Kijkcijfers gemeten: Proefkonijnen
- Kijkcijfers gemeten: Let’s Get Married

 

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Kijkcijfers gemeten: WIDM Aflevering 2 – Wie o wie? Dio nie!

 1. Sanne

  hahaha, dat plaatje! hahaha

    /   Reply  / 
 2. Sven van der Mann

  Liesbeth is de mol.

    /   Reply  / 
 3. Levi

  Ik heb nog steeds een vermoeden dat Hadewych de mol is, al valt zij totaal niet op. Als Frits of Tim de mol zouden zijn, dan is de mol wel heel opvallend bezig. Maar meestal is zo iemand juist niet de mol.
  Overigens was Dio in 2 afleveringen niet echt slim. Het zou zo maar eens de mannelijke Britt Dekker kunnen zijn

    /   Reply  / 
  1. Menno

   Haha, Dio was inderdaad niet zo heel snugger. Juist een reden waarom ik dacht dat het een opvallende Mol zou zijn. Helaas..

     /   Reply  / 
 4. samantha

  William is mijn mol

  4263 betekend. .. 2+6=8 & 3. (1983 geboorte datum william) en die 4 hij is de enige op de site waar er voor namen staan. . Voornaam 2doopnamen en achternaam. Dus dan heb je al de cijvers gebruikt. …

  Mijn mol is en blijft william en vorige week met die pet. ..

  X

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>