Kijkcijfers gemeten: WIDM Aflevering 3 – Geen Toneel

Wie is de Mol? Donderdag 19 januari 2012, 20:34 uur Ned1
Aantal kijkers: 1.857.000 waarvan
1.134.000 ook wel ‘Pim Pam Pet in een Riverjet’ wilden spelen
723.000 vreesden dat Maarten zwemmend naar huis moest

Liesbeth was jarig, Tim zat in twee groepjes, Marit blies hoog van de toren, Anne-Marie kwam niet verder dan zeehond, Hadewych.. ja, Hadewych, Frits had een IQ van 122 (zie ik daar een hint?), William had echt het duidelijkste bord, Maarten had voor de executie alvast een rood shirt aangetrokken en ‘retired mamaloe’ kwam langs. Dat was zo ongeveer de derde aflevering, getiteld ‘Geen Toneel’. Dat terwijl Wie is de Mol? eigenlijk één groot toneel vormt. Zowel voor de kandidaten als voor de Mol.

Schrijft u mee? In de voorgaande zeven seizoenen waren 38 van de 70 deelnemers acteur of actrice (meer dan de helft!) en vier van hen bleken uiteindelijk de Mol te zijn. Wat kun je hieruit afleiden? Nou, dat ze zo weinig werk hebben dat ze makkelijk drie weken weg kunnen. Of dat het uitermate geschikte kandidaten zijn: ze doen niets anders dan een rol spelen. Enig nadeel is dat ze allemáál acteren, ook als ze de Mol niet zijn. En haal die er dan nog maar eens tussenuit.

Tot nu toe zijn de afvallers een schrijfster, een rapper en een zwemmer. Van de zeven kandidaten zijn er nog vijf toneelspelers over. Durf de aflevering dan nog maar eens ‘Geen Toneel’ te noemen. Maar wat wordt ermee bedoeld? Speelde de Mol deze aflevering geen toneel? Of slaat het op de afvaller? Dat laatste zou goed kunnen. Maarten, het betrouwbare en alom bejubeld wiskundig brein, was in tegenstelling tot de andere kandidaten behoorlijk oprecht en moest, ondanks een kansberekening, zijn koffers pakken en IJsland verlaten. De overgebleven kandidaten kunnen allemaal bijzonder goed toneelspelen. De vijf, Anne-Marie, Hadewych, Marit, Tim en William, verdienen er hun geld mee, Frits doet als politicus ook niks anders en als voormalig Jeugdjournaalpresentatrice moet je ook kunnen spelen dat je het ‘heel erg’ vindt dat er hondenpoep op speelveldjes ligt. Het zou mij niets verbazen als de Mol zich onder één van deze kandidaten bevindt. (Ja, inderdaad, ik ben gestopt met het voorspellen. Het begon gênant te worden.)

En er was deze aflevering nóg een actrice! De groep kreeg een rondleiding van ene Plerikna: een vrouw (?), gehuld in een rood leren pak, inclusief zonnebril en hoed. Of, zoals Hadewych mooi omschreef: ‘Een kruising tussen retired mamaloe en je enge buurvrouw die een chronisch tekort aan seks en aandacht heeft.’ Wat een verschijning! Wie de Mol is doet er eigenlijk niet meer toe. We willen weten wie dit mens is! Vanaf volgende week, elke donderdagavond bij de Avro: ‘Wie is Plerikna?’.

Menno Woudt (18 jaar) is zelfbenoemd kijkcijferanalyticus en schepper van Woens.nl – de enige site met een eigen dag in de week! Vul daar ook de Wie is de Poll? in!

Zie ook de eerdere columns van Menno:
- Kijkcijfers gemeten: WIDM Aflevering 2 – Wie o wie? Dio nie!
- Kijkcijfers gemeten: Wie Is de Mol? (afl 1)
- Kijkcijfers gemeten: Minute to Win It
- Kijkcijfers gemeten: Sterren op het Doek
- Kijkcijfers gemeten: All You Need Is Love
- Kijkcijfers gemeten: Proefkonijnen
- Kijkcijfers gemeten: Let’s Get Married

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>