Kijkcijfers gemeten: WIDM Aflevering 5 – De Executie

Wie is de Mol? Donderdag 2 februari 2012, 20:35 uur Ned1
Aantal kijkers: 1.621.000 waarvan
1.254.000 jaloers waren op de nieuwe, warme locatie Spanje
367.000 niet jaloers waren op de korte broek van Frits

Een zonnige aflevering waarin Anne-Marie in labiele toestand in het vliegtuig lag, Tim het Spaans benauwd kreeg, Liesbeth weer alle opdrachten aan elkaar praatte, ‘fashionable Frits’ de pet van William droeg, Hadewych slechts één laagje aan had en Marit naar huis moest. Lopend.

Terwijl het internet overspoeld wordt met hints en verborgen aanwijzingen (kruizen! palindromen!), wil ik graag stilstaan bij het meest spannende, maar ook meest pijnlijke moment van elke Wie is de Mol?-aflevering: de executie. Dat klinkt heel gruwelijk, en dat is het ook. Marit moest, met een vraag van aflevering 6 tussen haar borsten, als vierde kandidaat dit seizoen vertrekken. Dat wisten wij, kijkers, dankzij een slordige productiefout van de Avro al, maar voor de kandidaten, en voor Marit zelf, was het enorme verrassing. De een had zijn mond nog verder open dan de ander. Sommigen deden er fatsoenlijk een hand voor. Iedereen vond het vreselijk. Zelfs de Mol deed alsof.

Voordat de afvaller definitief mag vertrekken praat deze, volgens vertrouwde formule, nog kort na met de presentator van dienst. ‘Wat is er gebeurd?’, vroeg Art aan Marit. Beetje domme vraag Art. Marit vertelde dat ze enorm last had van jeukende tunnelvisie, die haar fataal werd. Na een diepzinnig interview – het blijft immers de Avro – gebaart de presentator waar de afvaller heen moet lopen.

En eigenlijk wordt het vanaf dat moment pas echt spannend. Het moment dat de afvaller dramatisch uit beeld loopt, weg van het spel. Ten eerste gaan de kandidaten altijd met rugtas, maar zónder koffer weg (zouden ze die dit seizoen na de eerste opdracht nog wel hebben opgehaald op IJsland?). Ook vertrekken ze altijd vanaf de meest prachtige, maar afgelegen plekken. In 2007 moest afvaller Alex Klaasen zich een weg door een rijstveld banen en vorig jaar was het Miryanna van Reeden die door Pieter-Jan de mistige jungle in werd gestuurd, met de suggestie dat ze naar huis ging. Stel je voor, dat ze vanaf daar dus écht naar huis moeten lopen. De stakkers. Ja, een executie bij Wie is de Mol? heeft ernstige gevolgen. Misschien vinden ze onderweg nog een vrijstelling.

Menno Woudt (18 jaar) is zelfbenoemd kijkcijferanalyticus en schepper van Woens.nl – de enige site met een eigen dag in de week! Vul daar ook de Wie is de Poll? in!

Check ook de eerdere bijdrages van Menno Woudt:
- Kijkcijfers gemeten: WIDM Aflevering 4 –Koud.. koud.. warm!
- Kijkcijfers gemeten: WIDM Aflevering 3 – Geen Toneel
- Kijkcijfers gemeten: WIDM Aflevering 2 – Wie o wie? Dio nie!
- Kijkcijfers gemeten: Wie Is de Mol? (afl 1)
- Kijkcijfers gemeten: Minute to Win It
- Kijkcijfers gemeten: Sterren op het Doek
- Kijkcijfers gemeten: All You Need Is Love
- Kijkcijfers gemeten: Proefkonijnen
- Kijkcijfers gemeten: Let’s Get Married

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kijkcijfers gemeten: WIDM Aflevering 5 – De Executie

  1. Levi

    Menno, ga je alleen maar columns maken gericht op Wie is de Mol? Ik hoopte dat je dit ook bij meer programma’s zou doen. Vind het erg prettig om te lezen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>