Kijkcijfers gemeten: Nick Tegen Simon

Nick tegen Simon Zaterdag 4 februari 2012, 20:28 uur Ned1
Aantal kijkers: 1.905.000 waarvan
1.182.000 Nick en Simon nog steeds niet uit elkaar kunnen houden
723.000 Katja Römer en Katja Schuurman nog steeds niet uit elkaar kunnen houden

Een ‘gezellige’ zaterdagavondshow waarin twee teams liedjes raden, meezingen met de huisband en aangemoedigd worden door een overenthousiast publiek. Nee! Niet Ik Hou van Holland, maar Nick tegen Simon, waarin twee fervent treinreizigers (behalve met dit weer) tegen elkaar strijden. En elke vergelijking met het RTL4-programma is te kort door de bocht, te ongenuanceerd en te juist.

Om te beginnen is er een significant verschil tussen de naam van de programma’s – de werktitel ‘Ik Hou van Volendam’ is het toch niet geworden. Het publiek had geen rood-wit-blauwe of oranje kleding aan, maar mochten allemaal – op Katja na – hun eigen kloffie dragen. Er was geen onverstaanbaar zingende Chinees – alleen gehersenspoelde kinderen van vijf jaar die een liedje stotterden. Geen Guus Meeuwis, wel Jeroen van Koningsbrugge. Er was geen rad. Geen verzameling koeien, geen verjaardagsspel. Dat zijn toch alweer drie verschillen erbij. Ten slotte is de presentatrice zichtbaar anders. Linda de Mol zien we niet zo snel bovenop een desk dansen. Alhoewel. Ook werd meteen duidelijk vanwege welke twee punten Katja de klus heeft gekregen. En dan doel ik natuurlijk op haar gevoel voor humor en vindingrijkheid, he. Viezerik.

Kortom, vergelijkingen trekken: niet doen. Over een paar weken mag het, als beide programma’s tegenover elkaar staan. Nick & Simon tegen de rest van Holland. Dan kijken we weer massaal naar RTL4. Of naar Nick & Simon.

Menno Woudt (18 jaar) is zelfbenoemd kijkcijferanalyticus en schepper van Woens.nl – de enige site met een eigen dag in de week!

- Kijkcijfers gemeten: WIDM Aflevering 5 – De Executie
- Kijkcijfers gemeten: WIDM Aflevering 4 –Koud.. koud.. warm!
- Kijkcijfers gemeten: WIDM Aflevering 3 – Geen Toneel
- Kijkcijfers gemeten: WIDM Aflevering 2 – Wie o wie? Dio nie!
- Kijkcijfers gemeten: Wie Is de Mol? (afl 1)
- Kijkcijfers gemeten: Minute to Win It
- Kijkcijfers gemeten: Sterren op het Doek
- Kijkcijfers gemeten: All You Need Is Love
- Kijkcijfers gemeten: Proefkonijnen
- Kijkcijfers gemeten: Let’s Get Married

13 Reacties // Reageer

13 thoughts on “Kijkcijfers gemeten: Nick Tegen Simon

 1. Thies

  Mooi slot van je column :)

    /   Reply  / 
 2. Chant

  Ik vindt het een onwijs goed programma.
  Leuker als ik hou van Holland.
  Katja doet het erg goed, en Nick en Simon zijn gewoon 2 leuke jongens.

    /   Reply  / 
 3. jans

  leek wel heel erg op ik hou van holland. Persoonlijk hou ik niet van die overdreven oh zo gezellige en ‘spontane’ shows… ligt er allemaal erg dik bovenop en moet 1 groot feest lijken… maar zal wel scoren bij de gemiddelde hollander

    /   Reply  / 
 4. Belinda

  Wij hebben genoten en vonden het een erg leuk programma. Jammer van Katja, die had niet gehoeven en maakt het een goedkoop programma. En die klotsende borsten hoeft ook niet, is naar mijn idee wel beter te stylen. Waarschijnlijk hebben ik nu de mannen op stang gejaagd. Maar volgens mij had een andere presentatrice het nóg leuker gemaakt.

    /   Reply  / 
 5. tim

  Dat Katja op de desk ging staan dansen was wel heel erg. Zo dom.
  Vond het programma niks…saai em veel te gemaakt leuk.

    /   Reply  / 
 6. hans

  Katja op de desk was echt tenenkrommend, verder was het over het algemeen wel een vermakelijk programma. Ik ben wel benieuwd hoe ze het er volgende week vanaf gaan brengen, want gisteren waren het vooral Dennis en Jeroen die voor de leuke momenten zorgden. Nick & Simon zijn simpelweg gewoon niet zo heel grappig.

    /   Reply  / 
 7. Snel afvallen

  Ik vond het een bijzonder goedkoop programma. Ik ben er langs gezapt en ben een paar minuten blijven hangen, maar wow, wat slecht. Het verbaast me dat hier zoveel mensen naar hebben gekeken.

    /   Reply  / 
 8. sjaak

  die katja is gewoon vreselijk. Jammer dat zij de presentatie doet.

    /   Reply  / 
 9. bianca

  Katja presenteert op een hele ordinaire manier. De show lijkt om haar te draaien. Dat gehuppel in beeld met die borsten en overdreven manier van presenteren! Laten ze aub Chantal Janssen vragen, een mooie meid met klasse en vooral humor die van deze show nog iets extra’s kan maken. Ik erger me net als heel veel mensen aan dat ordinaire van Katja. Heel erg jammer!!!

    /   Reply  / 
 10. Noah

  Ik vond het leuk ;P
  Me ouders niet, die vonden het te gemaakt!!

  P.s IK VOND HET LEUK (L)

    /   Reply  / 
 11. Anna

  Katja doet het het beste vindt ik

    /   Reply  / 
 12. Niels

  Katja is en blijft hot!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>