Kijkcijfers gemeten: Barbie’s Bruiloft

Barbie’s Bruiloft Dinsdag 6 maart 2012, 20:30 uur RTL5
Aantal kijkers: 664.000 waarvan
422.000 intellectueel geprikkeld werden
242.000 het een te moeilijk programma vonden

Wie denkt dat Barbie’s Bruiloft plat amusement is, zit er volledig naast. RTL5 bewijst met deze nieuwe realityshow ook diepgang te kunnen brengen en schuwt taboe’s niet. Ja toch?

Oh Oh Cherso-ster Samantha de Jong, of Barbie, of Samant, laat in Barbie’s Bruiloft een heel andere kant van zichzelf zien. Het resultaat is hoogstaande, inhoudelijke televisie, waarin veel maatschappelijke vraagstukken de revue passeren. Is het eigenlijk wel legitiem om te trouwen op 1 april? En wat zijn de voor- en nadelen van zwarte vloerbedekking? Thema’s als paranormaal begaafd zijn worden aan de kaak gesteld. Barbie voelde aan dat ze zwanger was van haar vriend Michael, of Mike, en moet sindsdien vaak overgeven, gepaard met een bloedneus. Zijn dit bijwerkingen van de zwangerschap, of is het een psychisch verschijnsel? Ook vriendschap is een belangrijk element waarbij wordt stilgestaan. Goede vrienden zijn volgens Michael schaars. Een goede vriend is iemand die zonder te zeuren een spuit in je bil zet. Het moeilijke woord van de aflevering was dan ook ‘anabool’.

Ook homoseksualiteit en geloof komen aan de orde. Wat als hun kind ‘een homootje’ blijkt te zijn? Barbie vindt ‘homootjes’ leuk; Michael zal er daarentegen mee moeten leren leven. Tijdens het passen van de trouwjurk gaat het programma nog verder de diepte in. Met een sluier – of een boerka, want wat zijn precies de verschillen? – voelt Barbie zich net een heilige Maria. Het enige verschil is dat Barbie niet onbevlekt ontvangen is. Hoogtepunt is de discussie tussen Barbie en haar vader over het milieu en overbevissing. Een debat op het scherpst van de snede, met goed doordachte argumenten en visie. Terwijl vader ‘s avonds reclame zit te kijken opent Barbie met de vraag hoe het bij zijn werk was.

‘Greenpeace was d’r ook nog.’ ‘Wie?’ ‘Greenpeace.’ ‘Wat dan?’ ‘Nou, die boot van ons moch niet wegvaren.’ ‘Hoezo nie?’ ‘Nou, hun vinnen die boot te groot. Overbevissing. Stond gisteravond ook nog op Teletekst.’ ‘Maar hoe gaat dat dan? Ken ie nou niet meer wegvaren?’ ‘Nou, ze hebben ‘m an de kabel gelegd, an ‘n stalen kabel, dus ken ie nie weg.’ ‘Man wat is dat dan.’ ‘Ja dat is Greenpeace. Daar is Greenpeace voor, hè. Die komt voor dat soort dingen op.’ ‘O, ik dach alleen maar voor dieren.’ ‘Maar wat zijn vissen dan?’ ‘Ja, maar wat is ‘t voor ‘n boot dan?’ ‘Een visboot.’ ‘Ja, weet ik, maar jij zegt dat ie nie uit mag varen.’ ‘Alleen maar dieren, ha!’ ‘Ja, maar dat zijn al dooie dieren. Die red je toch nie uit zee!’ ‘Ze worden toch levend gevangen, meisje!’ ‘O, en daarvoor was Greenpeace bij je?’ ‘Daarna worden ze ingevroren.’ ‘O dat vin ik ook zielig.’ ‘Jij eet het toch ook?’ ‘Ja maar ik vind het wel zielig.’ De slotzin van Barbie luidde: ’Ja, vissen zijn ook dieren. Zijn zoogdieren, toch?’

RTL5 heeft aangekondigd in de volgende aflevering nog meer onderwerpen te behandelen. Zo kun je onder andere zien hoe Michael mag ‘opkankeren’. Je vraagt je af waarom het niet op Nederland 2 wordt uitgezonden. Ja toch?

Menno Woudt (18 jaar) is zelfbenoemd kijkcijferanalyticus en schepper van Woens.nl – de enige site met een eigen dag in de week!  Lees hier zijn eerdere columns

19 Reacties // Reageer

19 thoughts on “Kijkcijfers gemeten: Barbie’s Bruiloft

 1. P Koker

  Ik kan niet wachten op de bruiloft van De Eurokok (RTVNH)

    /   Reply  / 
 2. vinn

  Geweldig progamma!

    /   Reply  / 
 3. Daan

  Wat een voorspelbare totaal niet grappige column zeg. Je kunt jezelf tot van alles benoemen, maar lever dan wel iets leuks.

    /   Reply  / 
  1. Pluisjee

   Als je intellectueel onderbedeeld bent kan ik begrijpen dat je het geen leuke column vind.

   Ik daarintegen vind het toppunt van orginaliteit met een gezonde laag sarcasme erover.

   Chapeau /o

     /   Reply  / 
  2. koen

   Haha echt een pvv stemmer reactie!

     /   Reply  / 
   1. Kees

    Haha echt een hersenloze reactie!

      /   Reply  / 
    1. Growshop L&L

     Haha echt een stumpertreactie

       /   Reply  / 
 4. Max

  Weer een leuke column!

    /   Reply  / 
 5. Rtd

  opzich leuk programma… alleen zo slecht ondertiteld… oke dat sommige mensen haags niet kunnen verstaan oke.. maar ondertitel het dan op zn algemeen nederlands en niet op zn haags/ msn taal….

    /   Reply  / 
  1. Willeke

   Helemaal met je eens!

     /   Reply  / 
 6. Renate

  Jij kan een goed stukje schrijven joh!
  Ik heb het programma gezien, en moest er erg om lachen….

    /   Reply  / 
  1. Groenewegen

   Ik heb het programma niet gezien, en daar moest ik nou erg om lachen…

     /   Reply  / 
   1. Growshop L&L

    Dus je komt hier gewoon een beetje interessant meelullen terwijl je niet eens weet hoe en wat… Gaap get a life

      /   Reply  / 
 7. haagse rik

  laat die anabool dat kutwijf lekker dumpen…..die bruiloft gaat de arme jongen veels te veel poen kosten….en die blonde nietsnut maar op d’r dikke reet zitten

    /   Reply  / 
  1. rat

   Volgens mij wordt alles betaald door de TV.

   Als de kijkcijfers te laag worden en het programme eruit gaat, dan zal het wel afgelopen zijn met hun extravagante leventje.

   Als ik zie dat trouwjurkje van die hond, kosten ca. 135 euro,

     /   Reply  / 
 8. Cynthia

  die twee zijn binnen de kortste keer weer gescheiden….

    /   Reply  / 
 9. Thalia

  Wat een slechte ondertiteling! Sinds wanneer ondertitelt ‘nederland’ met ”straattaal”! En wat al helemaaal verschrikkelijk is dat ze het woordje ”neger” in hun mond durven te halen! Respectloze mensen zijn dat zeg.

    /   Reply  / 
 10. Growshop L&L

  Wat een schijtcollum zeg.. Grote praatjes ” goedkoop, ordinair blabla ” maar ondertussen wel stiekem kijken hahaha lamzak, you wish dat je zo je zelf kan zijn als hun er nog geld voor krijgt ook.. Internetnerd !

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>