Kijkcijfers gemeten: De Allerslechtste Chauffeur van NL

De Allerslechtste Chauffeur van Nederland Dinsdag 10 april, 20:34 uur Ned1
Aantal kijkers: 1.510.000 waarvan
858.000 net als de oldtimer in een deuk lagen
652.000 voor de zekerheid hun gordel om hadden

Sinds gisteren kunnen we weer elke dinsdag genieten van zondagsrijders en snelheidsduivels, die op een blauwe maandag hun papiertje hebben gekregen. Een wonder. Ook voor het tweede seizoen van De Allerslechtste Chauffeur van Nederland maakt BNN een uitstapje naar het hoofdtoneel van de publieke omroep, en met succes. Het kan nog ‘allerslechter’. Amusant en verontrustend tegelijk.

Voor de sceptici onder ons: ja, het is echt. Ik heb zo mijn bronnen (lees: Kornelis – studiegenoot en bijrijder van de allerslechtste chauffeur van vorig jaar). De echtheid, in combinatie met drie andere factoren, maakt het stuitende doch briljante televisie:

Het format. Gezien de hoeveelheid asfalt in Nederland vinden wij autorijden leuk, dus waarom ook niet op TV? Voor beginnende automobilisten zoals ik een perfecte cursus hoe het níet moet, voor ervaren rijders herkenbare situaties (al dan niet zelf veroorzaakt) en voor de principiële treinreizigers een welkom argument. In de opdrachten, zowel op het hermetisch afgesloten vliegveld als op de altijd gevaarlijke openbare weg, zit veel vaart. Letterlijk. Het is een positieve afvalrace en rijdt daarmee recht in op andere televisiecompetities. Figuurlijk. Enig minpunt: de Youtubebloopercompilatie. Niet nodig.

De kandidaten. Ook dit seizoen zijn er acht wonderlijke types geselecteerd, die zowel op je lachspieren als op je zenuwen werken. Aan de ene kant zijn er de zondagsrijders, voor wie schakelen te hoog gegrepen is en aan de andere kant de snelheidsduivels alias de bumper- of zelfs trekhaakklevers. Door de bijrijders ontstaan er acht komische duo’s. (Wan)smaakmakers dit seizoen: Jack en zijn vader, die vast en zeker ook buiten de auto een goede relatie hebben, de betweterige Opa Jean en Iris, die het ‘best wel vervelend vond’ een oldtimer aan gort te hebben gereden.

De presentator. Het vorige seizoen werd hem bijna fataal, maar gelukkig presenteert Ruben Nicolai weer. Met zijn luchtigheid en gepaste spot is hij de perfecte presentator. Ik voorspel een Zilveren Televizier-ster.

Het programma klopt aan alle kanten, heeft een hoog amusementgehalte en vervult bovendien een maatschappelijke functie. Een tip voor je kijkgedrag: kijk!

Menno Woudt (18 jaar) is zelfbenoemd kijkcijferanalyticus en schepper van Woens.nl – de enige site met een eigen dag in de week!  Lees hier zijn eerdere columns

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Kijkcijfers gemeten: De Allerslechtste Chauffeur van NL

 1. Levi

  Goed programma idd. Echt bizar dat deze mensen een rijbewijs in bezit hebben en zo laks doen over verkeersregels.

    /   Reply  / 
 2. Christian

  Heerlijk programma!

    /   Reply  / 
 3. Ben

  Deze bijdragen zijn saai en herhalen zich enorm, Menno.

  Het begin alleen al:
  De Allerslechtste Chauffeur van Nederland Dinsdag 10 april, 20:34 uur Ned1
  Aantal kijkers: 1.510.000 waarvan
  858.000 net als de oldtimer in een deuk lagen
  652.000 voor de zekerheid hun gordel om hadden

  en als er nou echt een goede recensie of mening in dit stukje staan. Maar je kunt ook alleen de kijkcijfers melden. En vervolgens 20 lege regels. Menno, leuk geprobeerd. Maar stop maar met dit item.

  Verder leuke televisie.

    /   Reply  / 
 4. Max

  Echt een leuk programma! Dacht dat het niet erger kon dan vorig jaar, maar het tegendeel is alweer bewezen in de eerste aflevering.
  De column vind ik trouwens ook heel vermakelijk om te lezen, net als de rest van je columns. Lekker luchtig, niet te serieus!

    /   Reply  / 
 5. Mark

  Topprogramma. En eindelijk een hit voor BNN op 1. Gefeliciteerd BNN en Skyhigh TV.

    /   Reply  / 
 6. Tim

  De columns van Menno worden met de week slechter.

    /   Reply  / 
 7. jason

  echt een saai programma. aanstellers zijn het, komen aandacht tekort. doen net of ze dom zijn.

    /   Reply  / 
 8. onbekend

  echt een leuk programma, geniet iedere week. leuk gepresenteerd ook,
  geeft echt een grappig effect de opmerkingen tussendoor.

    /   Reply  / 
 9. Pingback: BNN test De Allerslechtste Chauffeur in Parijse steegjes | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>