Kijkcijfers Gemeten: Yolanthe op 3

Yolanthe op 3 Woensdag 30 mei 2012, 21.20 uur Ned3
Aantal kijkers: 259.000 waarvan
214.000 nachtmerries kregen van Donatella Versace
45.000 liever voetbal keken

Dat Yolanthe bij de Grootste Familie van Nederland zit mag bekend zijn. In haar interviewprogramma Yolanthe op 3 blijkt
dat ze ook de Grootste Kennissenkring van Nederland heeft en deze, voor het oog van de camera, graag een bezoekje brengt. Het resultaat: onderhoudende, maar weinig gedurfde complimenten-tv.

In Yolanthe op 3 bezoekt Yolanthe, op 3, nationale en internationale sterren. In de voetsporen van Ivo Niehe, al is het volgens hem geen ‘unaniem succes’. Yolanthe manoeuvreert zich in ieder geval prima door het programma heen en laat zien dat ze over gezonde zelfspot en een heldere kijk op de wereld bezit. Zelfs Yolanthe is nog verbaasd als Hollywoodvrouw Yolanda Foster vertelt dat ze een helikopter op haar privéjacht heeft.

Yolanthe op 3 is prima in haar soort. Dus laten we het soort zelf ter discussie stellen. Nederland 3 profileert zich namelijk als een ‘eigenzinnige, vernieuwende en gedurfde zender met een jong karakter’. Wat de oorzaak en wat het gevolg is moet nader onderzocht worden, maar twee dingen staan vast: Yolanthe gaat graag op bezoek bij vrienden en overlaadt ze als dank met complimenten. Vaak zijn het collega’s van Yolanthe zelf of van haar man, of andere kennissen uit het wereldje. In netwerken is ze goed. Of het eigenzinnig, vernieuwend en gedurfd is, is een tweede.

Op hetzelfde tijdstip werd op Nederland 2, onder het oog van tweeduizend kijkers meer, Emile Roemer uitgeperst door Sven Kockelmann. Het andere uiterste, maar ook bij Yolanthe op 3 zou een kritische noot her en der verfrissend én gedurfd zijn.

Yolanthe springt handig om met de sterren en mag zich meten met Ivo Niehe en Peter van der Vorst. Het programma zal op RTL5 niet misstaan: een interviewprogramma met mode en showbizz is een mooi alternatief voor de realitysterren. Voorlopig maakt ze haar titel waar: Yolanthe op drie.

Menno Woudt (19 jaar) is zelfbenoemd kijkcijferanalyticus en schepper van Woens.nl – de enige site met een eigen dag in de week!  Lees hier zijn eerdere columns

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Kijkcijfers Gemeten: Yolanthe op 3

 1. Michel

  Wanneer stopt dit blog met deze waardeloze column?

    /   Reply  / 
 2. Bernie

  @Michel; heb toch wel flink moeten lachen. Vooral de laatste zin :’)

    /   Reply  / 
 3. HIJ

  Ik vind dit dus ook altijd leuke columns!

    /   Reply  / 
 4. Peter

  Snel er af halen inderdaad

    /   Reply  / 
 5. Daan

  Ik denk dat Herman en Menno vrienden zijn. De “column” zal derhalve helaas hier blijven vermeld worden. Jammer, want deze columns zijn gewoonweg echt niet leuk, grappig, gevat, interessant of uberhaupt de moeite waard om te lezen.

    /   Reply  / 
 6. Judy

  Menno heeft wel gelijk.
  De opzet van het programma Yolanthe op 3 is best leuk. Alleen Yolanthe kan niet interviewen. Aan het eind van iedere aflevering kom ik weer tot de conclusie dat er niets is gezegd dat ik nog niet wist. Yolanthe kan beter stoppen met interviewen en weer kan acteren!

    /   Reply  / 
 7. Pingback: Laatste onderonsje Yolanthe op 3 in EK-stijl | Zappen

 8. Timo

  “Een prachtig gezicht”. ROFLMFAO

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>