Kijkcijfers Gemeten: Tros Muziekfeest Op Het Plein

Tros Muziekfeest Op Het Plein Zaterdag 13 juli 2012, 21:30 uur Ned1
Aantal kijkers: 853.000 waarvan
585.000 in de huiskamer met de handen omhoog zaten
268.000 alles mee konden zingen

Als Gerard Jolings ‘Maak me gek’ het hoogtepunt van een tv-programma vormt, is er iets goed mis. Mijn allergie voor het TROS Muziekfeest Op Het Plein wordt per jaar erger. Niet zozeer wat er op het podium gebeurt is aanstootgevend (alhoewel, de choreografie van de achtergronddanseressen moet onmiddellijk verboden worden), nee, vooral het publiek is bijzonder.. bijzonder.
Waar blijven die handjes?!

Het plein lag ditmaal in Goes, in traditie een middelmatige plaats. Feestjes zijn prima, maar om het op vrijdagavond, primetime Nederland 1 uit te zenden, ANDERHALF UUR lang, dat gaat ver. Dat onverminderd enthousiasme in het publiek, zelfs bij elke C- of H-ster: onuitstaanbaar. Niemand zou dit moeten willen. Waar is het misgegaan in de evolutie? God, laat u horen, handen op elkaar, en laat het een keer keihard regenen tijdens het Tros Muziekfeest. Paraplu’s in de lucht!

Menno Woudt (19 jaar) is zelfbenoemd kijkcijferanalyticus en schepper van Woens.nl – de enige site met een eigen dag in de week!  Lees hier zijn eerdere columns.

14 Reacties // Reageer

14 thoughts on “Kijkcijfers Gemeten: Tros Muziekfeest Op Het Plein

 1. [email protected]@.

  Dat een kind van 19 jaar al zoveel kijkervaring heeft zeg! Not! Het slaat echt totaal nergens op! Ga lekker naar het plak- en knipselprogramma van RTL-4 kijken en vervuil deze site niet langer!

    /   Reply  / 
  1. !#Michael#!

   Kom op zeg! ‘Het muziek feest op het plein’ mag dan ‘vermakelijk’ gevonden worden.
   Het is net als de Palingsound welke de religie van de TROS is sinds de millennium wisseling leuk voor zwakzinnig Nederland. En misschien voor zij die beschonken in een kroeg een feestje staan te vieren leuk ;)

   Maar om het anderhalf uur op het familie kanaal van de NPO uit te zenden gaat wel erg ver! Dit hoort thuis op Ned3. Net als daar waar de TROS de Toppers op uit mag zenden. Soms snap ik de NPO Net Managers echt compleet niet!

   En even om het een en ander uit deze reactie te nuanceren. Ik ben voorzitter van een jongeren carnavals vereniging. Dus ik weet hoe leuk de Paling sound en de overige NL muziek die de TROS aanbied in aangeschoten en melige toestand kan zijn ;)

   Ik dank de artiesten (en misschien zelfs de TROS die ze groot gemaakt heeft) stiekem aan het einde van elke leuke carnavals avond tussen elf november en aswoensdag.

   Maar zelfs ik kan het ‘TROS muziek feest’ niet aan zien! Dit programma voorziet in de behoeften van een kleinere doelgroep getuigen haar kijkcijfers tussen de 500 duizend en de maximaal 1 miljoen kijkers, daarom past het beter op de vrijdag avond van Ned3 ipv Ned1.

   Begrijp me niet verkeerd. Iedereen die steun, vreugde of welke andere emotie dan ook kan halen uit het ‘TROS muziek feest op het plein’ gun ik elke vorm van extase die ze kunnen bereiken ;) Maar dat hoeft niet op Nederland een :P zei kunnen deze extase prima bereiken op Ned3 :)

   Wat dat betreft slaat deze column spijkers met koppen!

     /   Reply  / 
   1. Levi

    Je hebt helemaal gelijk. De column slaat inderdaad spijkers met koppen, maar toch klopt het niet helemaal. Ik zei het vorige week al bij de column over Ranking the Stars; het bevat veel tekst en geen inhoud.
    En ook dit keer is het niet echt een column. Het is een grote mening die kant noch wal slaat. Ik zou bijvoorbeeld ook een andere kant belichten over dit programma, namelijk de doelgroep. Bejaarden, campers en verstandelijk beperkten vinden dit helemaal geweldig, doe daar iets mee! Ik heb ook journalistiek gedaan en begrijp dat Menno dit moet leren, maar ik zou het voor nu echt anders aanpakken. Kritiek is niet leuk om te krijgen, dat weet ik zelf ook, al moet je er wel iets mee doen. Probeer tijdens het schrijven van je programma-recensie meer kanten uit te diepen en zorg dat het niet alleen maar een mening is. Succes!

      /   Reply  / 
 2. PigBag

  Hier zit vast iemand tussen die ons op ‘t Eurovisie Songfestival kan vertegenwoordigen (aldus de Tros).

  @MarkBreda: Oh jee. Stond je er toevallig tussen op dat plein?

    /   Reply  / 
 3. Joey

  Wat is dit voor een walgelijk artikel. Ik snap totaal het nut van plaatsing niet. Als mensen zich irriteren aan een tv-programma, prima… Maar om nu mensen die het wel leuk vinden belachelijk te gaan maken gaat wel erg ver. Een mening hebben is oke, maar niet ten koste van anderen. Heb een beetje respect zeg! En zap lekker verder naar een andere zender, je hoeft niet te kijken hoor!

    /   Reply  / 
 4. Bas

  Leuke column deze week en geen woord van gelogen.
  Laten we eerlijk zijn, bij dat hele muziekfeest op het plein wil je toch nog niet in de laatste fase van dementie gevonden worden.
  Zelfs voor de gemiddelde SBS kijker is dit te simpel maar gelukkig springt onze brede publieke omroep in het gat om ook de grote groep Nederlanders met een IQ tot 60 van dienst te zijn.

    /   Reply  / 
 5. Bernie

  Heerlijke column, heb weer moeten lachen :D Zo herkenbaar allemaal :’)

    /   Reply  / 
 6. Christian

  Leuke column hoor :)

    /   Reply  / 
 7. Guido

  Bij Tros Muziekfeest op het plein zie je de wonderlijke achterban van de Tros. Veel volkse zangers en dus ook volkse muziekliefhebbers met een welvaartsbuik. Bij Tros Bananasplit heeft de Tros ook een studio met publiek. Het zelfde type mensen op de tribune. Bij Kunst en Kitsch zie je typisch AVRO-publiek. Dat geeft ook verder helemaal niet.

    /   Reply  / 
 8. Ben

  Misschien is muziekfeest op het plein verschrikkelijk. Maar deze column steek daar nog met kop en schouders boven uit. Toevoeging 0 | Waardering 0 | Orginaliteit 0 en waarschijnlijk ook te veel lezers. (een beetje TROS Muziekfeest).

    /   Reply  / 
 9. Bass

  Sjonge wat een zelfgenoegzaamheid weer hier. Hou er totaal niet van al dat muziek spektakel gedoe , maar alle egootjes moeten beseffen dat er gewoon genoeg mensen zijn die dit leuk vinden. Dus welkom in de normale maatschappij en echt jongens er is niets vreemds aan , waar wel iets vreemds aan is als iemand dit voor de lol linkt aan dementie , dan ben je pas vreemd

    /   Reply  / 
 10. j006t

  Haha +1 Menno, helemaal eens met je artikel ;)

    /   Reply  / 
 11. Daan

  Zoals iedere week mist de column weer alles wat een column zou moeten bevatten. Inhoud, scherpte, humor.
  Met veel woorden en een heel flauw plaatje je mening geven is iets anders dan een column. Daarbij kan een jochie van 19 nog niet echt een oordeel over de tv hebben.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>