TV Lab Dinsdag – Het temmen van de student

Dag twee van het TV Lab. Deelnemers: Studenten zonder geld en Temmen van de Feeks. Op het feit na dat beide programma’s openden met krantenkoppen in beeld (een heel experimentele manier om het onderwerp te introduceren), waren er geen overeenkomsten. Gelukkig maar. De feeksen bleken onschuldig, de studenten daarentegen..

Studenten zonder geld (240.000 kijkers)
Of: studenten zonder schaamte. Begon nog best lief, met de 24-jarige student Douwe, die met zijn vrouw (!) en zoontje (!!) op Texel verblijft, alwaar hij parachutes vouwt (!!!). Ook Niels heeft een bijzondere bijbaan: hij is drager. Tot zover het saaie gedeelte. Jorn en Pascal zijn ook dragers, maar dan van soa’s. Ze werken als propper op Mallorca en hebben de vijf euro-regel geïntroduceerd: als je seks hebt gehad met een meisje en je collega heeft daarna seks met hetzelfde meisje, krijg je vijf euro van hem. Katsjing. Overigens hadden ze nogal een vertekend beeld van de omgeving. Als propper proberen ze vooral gezellig een praatje te maken, want het is natuurlijk vervelend telkens gestoord te worden: de vakantiegangers zijn er immers voor de rust. Aa-haa. Verder was er Mark, die met een geinig hoedje op kippen in laatjes ploft, en Elles, die optreedt als burlesque danseres, zonder geinig hoedje op. Zonder vrijwel alles. Een onderhoudend doch dieronvriendelijk, vrouwonvriendelijk en waarschijnlijk eenmalig programma.

Temmen van de Feeks (164.000 kijkers)
‘Vrouwen worden steeds crimineler en agressiever’. Vrij suggestieve openingszin van de voice-over (belooft weinig goeds voor zijn privéleven). De eerste paar minuten deden aan als een ‘focking’ schreeuwerig RTL5-programma, onder het mom van acteren. Ook de voice-over, die over ‘de bitches van 2012′ praatte, had de insteek niet meteen door. Meiden met een criminele achtergrond, maar met theaterambitie op de voorgrond. Pas vanaf de portrettering van één van de meiden, de 21-jarige Céline, werd het programma begrijpelijk, en zowaar integer. Halina Reijn, zelf feeks en één van de professionals, ontfermde zich over Céline tijdens het spel. De minuten in de repetitieruimte en op het toneel waren bijzonder, met dank aan de professionals. De opbouw kan wat vloeiender en het programma hoeft minder geënt te zijn op het aandikken van emoties (presentatrice Kim-Lian deed een Robert ten Brinkje: ‘Speciaal overgekomen uit Frankrijk, hier is die feeks van een moeder van je!’), de ware insteek is namelijk doeltreffend genoeg.

Menno Woudt (19 jaar) is tijdelijk TV Laborant en schepper van Woens.nl – de enige site met een eigen dag in de week!  Lees hier zijn eerdere columns.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>