TV Lab Donderdag – Onbeantwoorde vragen

De vierde dag van TV Lab beloofde revolutionair te worden. BNN zou met The Pitch in een handomdraai de crisis oplossen en Art Rooijakkers beloofde ons dat we in Mention eindelijk zelf vragen konden stellen aan de gast, Tygo Gernandt. Nog nooit eerder vertoond! Aan het eind van de avond verkeerde de wereld nog altijd in een economische crisis en was de kijker verward achtergelaten met een hoop onbeantwoorde vragen. En Jomanda vraagt of Nicolette Kluijver haar jurk terug wilt geven.

Mention (117.000 kijkers)
Je mag niet naar Mention kijken zonder een vraag in te sturen, zo klonk het stille bevel van de Avro. ‘Stuur jouw vraag, via Twitter, Facebook. Stuur. Tygo Gernandt, overgeleverd aan een vragenvuur van Art Rooijakkers en de kijker. Stuur!’ Of het aan het tegenvallende aantal vragen lag of aan de onstopbare interviewdrang van Art Rooijakkers, het vragenvuur vond voornamelijk live plaats in de studio. De kijkers stuurden soms wat vonkjes. Prima interview (als De Telegraaf er een artikel uit kan halen is het meer dan geslaagd), maar laat de kijker niet zoveel zweten om een vraag te bedenken die niet aan bod komt. Tygo kon de niet gestelde vragen na de uitzending nog beantwoorden. Mention TV, de verlenging – nu op internet.

The Pitch (145.000 kijkers)
Een serieus, doelgericht experiment. Leek me. In The Pitch een brachten drie studenten een oplossing voor de crisis – of eigenlijk, een plan om geld te verdienen. Of eigenlijk, een grappig idee. Of eigenlijk, een onrealistische ambitie. Plan 1: aandelen nemen in veelbelovende studenten en zo de studiefinanciering beperken. De student zelf lag een paar dagen op het strand. Zijn aandeel kelderde flink. Plan 2: alleen maar positief nieuws brengen over de economie. Hij voerde zelf een eendaags onderzoek uit op een minicamping en wat bleek: campingbezoekers consumeerden meer als ze positief nieuws hoorden! De wetenschap stond versteld. Plan 3: openbare ruimte ter beschikking stellen aan bedrijven, in ruil voor onderhoud. Denk aan ‘Applescha’ of ‘Vodavoorburg’. Een wethouder in Zandvoort stelde 295 bankjes ter beschikking, die bedrijven konden adopteren. De wereldwijde economische crisis oplossen met bankjes in Zandvoort – dat niemand daar nog aan gedacht had. Kortom, alle drie discutabele ideeën, die nog verrassend serieus genomen werden door de ‘coaches’ en meneer Nout Wellink. Het positieve nieuws won. De student mag nu drie maanden bij De Nederlandsche Bank zijn plan uitwerken, en leren hoe je eigenlijk een degelijk en betrouwbaar onderzoek kan uitvoeren. Ook deze vraag bleef onbeantwoord: hoe serieus was The Pitch van BNN bedoeld?

Menno Woudt (19 jaar) is tijdelijk TV Laborant en schepper van Woens.nl – de enige site met een eigen dag in de week!  Lees hier zijn eerdere columns.

1 Reacties // Reageer

One thought on “TV Lab Donderdag – Onbeantwoorde vragen

  1. Laurens

    Zucht….

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>