TV Lab Vrijdag – Balans

Het TV Lab 2012 is gesloten. Tijd om de balans op de maken! Op de laatste avond werden We komen even sorry zeggen en VIRUS uitgezonden: twee programma’s die er nog niet waren. Tot gisteravond uiteraard. Overkoepeld thema dit jaar was de zoektocht naar balans, wat zeker geldt voor de laatste twee programma’s: meer muziek? Minder praten! Meer diepgang, minder humor? Het doel van het TV Lab is in ieder geval geslaagd: een lijst met kansrijke, gewaardeerde formats.

We komen even sorry zeggen (128.000 kijkers)
Humor: Waldemar Torenstra die, samen met Hans Sibbel, afreist naar Turkije, met een kapsel dat wel heel erg doet denken aan een in Turkije erg gewaardeerd Nederlands politicus. Maar goed. Een reisprogramma met een gedachte erachter, waarin niet alleen wordt gekeken hoe ze in Turkije tegen Nederland aankijken, maar ook naar de invloed die ons land daar had, en heeft. Misschien wat hak op de tak, maar daardoor wel een fijne afwisseling van zware en luchtige onderwerpen – tot platte humor aan toe. Sorry mag gezegd worden voor de wat rommelige montage en overduidelijke knips. Het is ze vergeven.

VIRUS (156.000 kijkers)
Muziek op TV werkt niet. Schijnt. De Tiende van Tijl is het anders aardig gelukt. Tijd voor de Elfde van Art! Ook in VIRUS wordt klassieke muziek toegankelijk maken voor een jong publiek. Let wel: klassiek wordt hier opgevat als oudbollig. Zoals daar is George Baker, een klassieke oudere, die zijn hit Little Green Bag niet onverdienstelijk in een nieuw jasje goot. VIRUS vormt een ontmoetingsplaats voor verschillende muziekstijlen – Hadewych Minis’ mix van Schubert en U2 zag er eng uit, maar klonk goed. Kinderziekte van VIRUS is de pres(en)tatiedrang van Art en de ietwat koddige onderdelen. ‘De Blaastest’ nam het halve programma in beslag, wat natuurlijk een heel leuk dubbelzinnige titel is voor een rubriek.. ja. Verder zit er muziek in.

Van de tien formats zullen er volgend tv-seizoen een aantal terugkeren. Hieronder is de balans opgemaakt (met groen, en een plaatje rechtsboven). En vanaf nu: wachten.

Menno Woudt (19 jaar) is tijdelijk TV Laborant en schepper van Woens.nl – de enige site met een eigen dag in de week!  Lees hier zijn eerdere columns.

1 Reacties // Reageer

One thought on “TV Lab Vrijdag – Balans

  1. Michel

    @ Menno Ik weet niet hoe je aan deze uitslag komt maar, ik heb een hele andere uitslag gezien gisteren.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>