Kijkcijfers Gemeten: Boer Zoekt Vrouw

Het zesde seizoen van Boer Zoekt Vrouw heeft haar inhoudelijke hoogtepunt bereikt. Elke boer heeft zijn vrouw gevonden, elke boer zijn boer, elke boerin haar aseksuele dierenarts en Yvon Jaspers vond in haar kast d’r legerjasje. Er worden stapjes genomen, plekkies gegeven en een ongemakkelijke stilte wordt voor het gemak ‘prille liefde’ genoemd. Maar is er ware liefde gevonden? Hierbij een ‘stukkie’ overzicht.

Terwijl de meeste boeren nog ongemakkelijk met Yvon Jaspers aan tafel zaten, slenterden Henrieke en Bert al door romantisch Parijs. Of gewoon Parijs, want Bert ‘doet niet zo aan romantiek’. Na een ervaring in de metro (‘sjezus’) bestelde Bert twee crêpes en kwam tot het inzicht dat het eigenlijk gewoon een pannenkoek was. Henrieke, kijkend naar Bert, kwam op dat moment waarschijnlijk tot dezelfde conclusie. Het is allemaal zo zielig. Dierenarts Bert zit nog liever vuistdiep in een koe, dan dat hij met Henrieke praat. Misschien maar goed ook. Volgende week bloeit de liefde verder op, als Bert zijn crêpe opkotst na een romantisch ritje in een draaiend kopje. Nu al een klassieke scène.

Martin en Wilma hebben inmiddels net zoveel kinderen als koeien. Kabinet Rutte II juicht zulke fusiegezinnen toe – een megastal kan uitkomst bieden. Van alle gevormde stellen hoeven we ons over Martin en Wilma het minste zorgen te maken, al is het alleen maar omdat dat dochter Anne zegt dat ze ‘allemaal erg gezellig zijn’. Met afvaller Swaen gaat het gelukkig uitstekend: ze is inmiddels dictator geworden van een middelgroot Afrikaans land. Ook Swaens schoonmoeder maakt het naar omstandigheden goed.

Vorige week vlogen Willem en Klaas elkaar in de armen. Dat bleek een eenzijdige omhelzing te zijn geweest. Willem is helemaal gelukkig, maar Klaas doet onnodig moeilijk. Hun tweede afspraakje werd door zijn toedoen een praatgroep in plaats van een romantisch samenzijn. Willem at een ijsje en Klaas at gras. Luister Klaas, ik had ook liever gezien dat het Jurjen – at your service – was geworden, of Jacob, of zelfs die ene enge besnorde man van de allereerst date die zei dat Willem sterretjes in zijn ogen had. Verdomme Klaas, wees eens dynamisch, en zorg voor Willem!

Ik vrees voor Henk en Fiona dat ze voorlopig achtervolgd gaan worden door Yoni. Letterlijk of figuurlijk, het is allebei mogelijk. De jonge boer moest, in goede traditie, huilen voor het keuzemoment. Ook Yoni hield het niet droog: haar carrièreplan viel in duigen. Ze was smoorverliefd. Op de boerderij. Ondanks dat Yoni al bijna op het erf was gaan wonen, en Henks ouders al had omgekocht, moet ze nu ergens anders gaan solliciteren. Yoni hangt voor altijd als een kwade geest over Henk en Fiona. Brr.

Ten slotte het koningskoppel: Aad en Jeannet. De boer die menig vrouwenhart sneller laat kloppen van angst. Jeannet leeft, naar eigen zeggen, in een droom. Wij noemen dat een nachtmerrie. Waar wij Aad onzin zien uitkramen, ziet Jeannet mooie worden. ‘Ze is voor mij eigelek een stukkie rust, als een klink aan een deurpost’ vindt Jeannet een bijzonder ontroerende zin. Zelfs de kinderen van Jeannet vinden Aad een aardige, grappige man. Let wel, zij deden deze uitspraken voordat Boer Zoekt Vrouw op televisie was. Aad houdt van Jeannet, Jeannet houdt ‘ook wel van’ Aad. Ik hoop dat ze heel erg gelukkig worden met elkaar, tussen de distels en metaforen, maar doe dat liever niet meer op televisie.

Menno Woudt is zelfbenoemd kijkcijferanalyticus en schepper van Woens.nl – de enige site met een eigen dag in de week!  Lees hier zijn eerdere columns.

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kijkcijfers Gemeten: Boer Zoekt Vrouw

  1. Jarno

    Deze keer erg geestig!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>