Gespreide Dancing with the Stars: meer kijkers en meer stemmen?

Na de eerste aflevering van Dancing With The Stars is vanavond de eerste uitslag ervan te zien. En dat is voor het eerst dat RTL dit programma zo uit elkaar trekt. Je kunt je afvragen of dat een verstandige keuze is geweest. Erg servicegericht naar de kijker is het in elk geval niet.
Voor deze constructie is waarschijnlijk gekozen doordat Ron Brandsteder gedurende deze serie op zaterdagavond andere verplichtingen heeft. Medialog schreef gisteren dat Ron tegenwoordig in de theatershow van André van Duin moet verschijnen. Dancing with the Stars wordt daarom op zaterdagmiddag al opgenomen. Maar de uitslag is natuurlijk pas binnen als alle stemmen zijn geteld. Daarom gaat RTL op zondagavond wel live, als Brandsteder er gewoon bij kan zijn.

RTL heeft daarbij als voordeel dat het de kijkcijfers kan uitsmeren over twee avonden. Vorig jaar keken er gemiddeld 1,5 miljoen mensen naar het programma. Grote kans dat deze groep mensen zowel op zaterdag- als zondagavond op RTL 4 afstemt. Er kan dus volop reclame worden verkocht tegen hoge tarieven rondom het programma.

En dan is er nog het sms-gedeelte. Mensen hebben langer de tijd om hun stem uit te brengen. Daardoor zou je denken dat er meer stemmen binnenkomen. Toch betwijfel ik dat. De spanningsboog is langer. Na het zien van Dancing op zaterdag, schakelen mensen over naar een ander kanaal en vergeten dan wellicht te stemmen. Dat terwijl in de oude situatie tussen de show en de uitslag regelmatig een reminder voorbij kwam waarin mensen toch vooral werden opgeroepen om hun stem uit te brengen. Misschien denken ze nu: ik stem straks wel, maar vergeten het dan uiteindelijk.

Wellicht kun je het vergelijken met het Songfestival. Daar kan gestemd worden gedurende een minuut of tien. In die korte tijd komen er vele telefoontjes binnen. Bij Dancing en Idols kon er een goed uur gestemd worden. Zeker bij Idols, waarin het publiek bij de Backstage-show volop gemaand werd te stemmen, kun je dan goed de aandacht vasthouden en mensen enthousiasmeren de telefoon te grijpen. Maar nu wordt dat wel erg lastig.

Desalniettemin een interessant experiment. Wie weet zit ik er volledig naast en komen er alleen maar meer stemmen binnen. Als er dan ook nog meer reclame verkocht kan worden, dan is het niet ondenkbaar dat er in het vervolg meer shows volgens deze formule worden gemaakt.

Dancing with the Stars – de uitslag, 21.30 uur, RTL 4

Zie ook:
- John de Wolf wil er vanavond strak uitzien in Dancing With The Stars
- RTL melkt cashcow Dancing With The Stars verder uit
- Dancing With The Stars komt terug zonder Idols-factor

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Gespreide Dancing with the Stars: meer kijkers en meer stemmen?

 1. wilma

  dit is vet cool om te kijken.

    /   Reply  / 
 2. Emmy

  ja ik vind het programma helemaal geweldig. Maar ik vergeet de zondag nogal eens om de uitslag te bekijken!! Stemmen vergeet ik niet via sms, maar er gaat bij mij sowieso maar 1 stem per weekend weg. Dat komt door al dat gedoe of de stemmen wel eerlijk geteld worden, en aangezien ze met goede redeneringen daarover komen, geloof ik dat wel een beetje, daarom ga ik er niet nog eens meer geld tegeaan gooien!! Wie kan me vertellen welk stel er deze avond uit is gegaan, want weer ben ik vergeten te kijken!!
  Grt Emmy

    /   Reply  / 
 3. mevrouw janssen

  jammer van de dansavond jonh de wolf heeft slecht gedanst en blijft. edsilea was voortrefelijk en moet eruit. wat is dit voor een wedstrijd? alles voor de kijk cijfers?ook wij liggen eruit we kijken niet meer.dit gaat alle perken te buiten. weer echt iets van een comerciele zender. doe toch eens normaal en wees eerlijk RTL 4. vorig jaar was ging het eerlijker.

    /   Reply  / 
 4. Annie

  Waardeloos dit concept. Als je fan bent van het programma zit je verplicht twee avonden voor de buis van RTL4 en het haalt de spanning eruit op zaterdagavond. En het wordt vreselijk langdradig op deze manier.
  Mevrouw Jansen hierboven klaagt over de uitslag en dat John de Wolf nog steeds meedoet. Vergeet zij dat het publiek stemt?

    /   Reply  / 
 5. Henk van 't Sant

  En dan nog steeds volhouden dat er eerlijk gestemd word .na de uitzending van 23 april is voor mij het bewijs wel geleverd dat het één commerciele truc is .Mijn vraag :waarom zit er eigenlijk een jury want met die beoordeling wordt uiteindelijk totaal geen rekening gehouden .Ze zitten er compleet voor Jan met de korte achternaam .Ze zullen wel dik betaald worden ,want ik was allang opgestapt.

    /   Reply  / 
 6. corine

  ik kijk nu echt niet meer he. die john kan gewoon echt niet dansen en lieke was de beste. vorige week was het ook al zo. dat nu heel rotterdam voor die gek stemt is niet normaal meer, maar ik vind het niet leuk meer en niet eerlijk. ze moeten alleen een vakjury neer zetten en niet meer laten sms,en. waarom zit die jury er eigenlijk og dan. DIE JOHN MOET ER GEWOON UIT.

    /   Reply  / 
 7. dans queen melissa

  het is echt een schande dat deze 2 schoonheden eruit zijn ik had het totaal niet verwacht dat lieke en remco er uit gingen ik kijk nu echt niet meer hoor zo is het niet meer leuk die john moet er gewoon uit en wat doet de jury er nog die alles wat ze zeggen heeft toch geen nut bah bah het si allemaal maar vriendjes politiek echt schande lieke en remco un prachtig stel om na te kijken ook buiten dwts ze moesten echt in de finale staan maarjah hier gaat t niet meer om t dansse maar om de sterren nederland is gewn blind dat ze zo’n nep dansser er in laten lieke en remco veel sterkte en geluk ik lef met jullie mee voor mij zijn jullie de beste groetjes zigeuner queen

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>