Finalemoment Dancing with the Stars ondanks sterke concurrentie boven 2,5 miljoen kijkers?

Dancing with the Stars is dit seizoen opgesplitst in twee delen: een dansgedeelte en een dag later de uitslag. En hoewel dat laatste in principe in vijf minuten kan zijn afgehandeld, weet RTL dit op te rekken tot een uur. De kijker vindt het prachtig; zowel op zaterdag als zondag stemmen er zo’n 1,5 miljoen mensen af op het programma. En: hoe verder de strijd, hoe spannender het is en hoe meer mensen kijken. Vorig jaar trok de finale zelfs 2,7 miljoen kijkers. Dat moet dan toch even slikken zijn wanneer wordt gekeken naar de kijkcijfers van de laatste dansen gisteren: 1,8 miljoen.
Misschien is het ook wel niet zo gek, dat het programma gisteren fors minder scoorde dan in een seizoen eerder. Waarschijnlijk stemt iedereen vanavond af op RTL, aangezien in het uur toch nog uitgebreide samenvattingen voorbijkomen. Wie het gisteren niet kon zien, wordt dus toch nog nagenoeg volledig op de hoogte gebracht. Dat is natuurlijk het risico van spreiden. Noodgedwongen overigens, aangezien presentator Ron Brandsteder al andere verplichtingen had in het theater met André van Duijn.

Maar gaat Dancing with the Stars dan vanavond boven de 2,5 miljoen kijkers uitkomen? Het valt te betwijfelen, aangezien er sprake is van sterke concurrentie. Op Nederland 1 zien we Yvon Jaspers 12 nieuwe boeren aan ons voorstellen in Boer Zoekt Vrouw. Gedurfd gepland, van de KRO, rechtstreeks tegenover de uitslag van Dancing with the Stars.

De onvoorziene factor komt echter van Nederland 2. Daar is de laatste dagen gesleuteld aan een benefietavond voor Suriname, waar grote delen van onder water staan. En zo’n benefiet scoort doorgaans heel lekker op tv. Bovendien begint Nederland 2 een half uurtje eerder dan zijn ‘concurrenten’. Daardoor bestaat het risico dat men begint bij het benefiet en vervolgens blijft plakken, ten koste van Dancing with the Stars en Boer Zoekt Vrouw.

RTL heeft in elk geval alles uit de kast getrokken om toch maar zoveel mogelijk kijkers te trekken. Gisteren was Andrea Bocelli al te gast in het dansprogramma, vanavond komt Jim langs met zijn Grease-partner Bettine. Ook Marco Borsato zal samen met danseres Julie Fryer een speciale act uitvoeren. Allemaal grote namen met een grote aanhang. Morgen weten we of het voldoende was om Dancing with the Stars een monsterlijk hoog kijkcijfer te bezorgen.

Dancing with the Stars – de uitslag, 21.00 uur, RTL 4

Zie ook:
- Winston en Euvgenia favoriet voor zege Dancing with the Stars
- ‘RTL maakt ook derde serie Dancing with the Stars’
- Gespreide Dancing with the Stars: meer kijkers en meer stemmen?
- Nlpop: Rode danspasjes en Grease in Dancing with the Stars

1 Reacties // Reageer

One thought on “Finalemoment Dancing with the Stars ondanks sterke concurrentie boven 2,5 miljoen kijkers?

  1. tralala

    Waarschijnlijk weer veel kijkers..maar of het boven de 2.5 miljoen komt? Ik betwijfel het…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>