‘Froukje, Wendy en Bert binden ijzers onder voor RTL’

Froukje de Both, Wendy van Dijk en Bert Kuizenga zouden drie van de vijf sterren zijn die dit najaar meedoen aan Dancing on Ice, de kunstschaats-variant van Dancing with the Stars. Mediadagblad meldt dat er vrijdag persfoto’s zijn gemaakt. In het programma nemen vijf bekende Nederlanders het op tegen vijf bekende Belgen. Martijn Krabbe en Fransesca Vanthielen presenteren Dancing on Ice voor RTL4 en VTM. Vooral de deelname van Wendy van Dijk is als zout in de wonden van SBS 6, de zender die grote moeite heeft om sterren te vinden voor Sterren Schaatsen op het IJs.
In Shownieuws was afgelopen week te zien hoe Jody Bernal en Klaas Wilting stuntelen op het ijs. Verder zijn Elle van Rijn, Maud Mulder, Annemarie Thomas en Erik Hulzebosch aangetrokken voor de schaatsstrijd van SBS 6. Allemaal bekendheden uit het b-segment, terwijl RTL met Wendy van Dijk en Radio 538-dj Froukje de Both wèl twee echte sterren heeft weten te strikken.

Het is overigens nog onbekend wanneer de zenders de schaatsstrijd uitzenden. De periode zal elkaar niet veel ontlopen, maar in het ergste geval staan de twee lijnrecht tegenover elkaar. RTL was de eerste die een dergelijk programma aankondigde, SBS maakte kort daarna de kopie bekend.

Wanneer Mediadagblad gelijk heeft met de deelname van deze sterren, is de winnaar eigenlijk al bekend. En dat zal niet SBS worden…

Zie ook:
- SBS vindt overstap Van Dijk naar RTL ‘heel vervelend’
- Wendy van Dijk en RTL zijn bijna rond
- Wendy van Dijk opent transferseizoen
- Kunstschaatsen: Martijn Krabbe vs Gerard Joling
- SBS kan geen sterren vinden voor Schaatsstrijd
- SBS en RTL vechten nieuwe ijsrel uit

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “‘Froukje, Wendy en Bert binden ijzers onder voor RTL’

 1. Jos

  Zowel Mediadagblad als Zijonline brengen exact hetzelfde bericht als ‘exclusief’. Wie kopieert wie? Daarnaast was hetzelfde ook te lezen bij het AD.
  Overigens klopt het niet want bij de de bron van het bericht Mediaspotter.nl valt (op vrijdag al) te lezen dat Wendy van Dijk mogelijk Dancing on Ice gaat presenteren (!) ipv meedoen met het schaatsen.

    /   Reply  / 
 2. .

  Het is toch echt SBS die over zo’n soort gelijk format sprak, voordat RTL er nog maar een woord over rapte!
  RTL heeft het alleen eerder officiëel aangekondigd ! Dit is een aanzienlijk verschil.

    /   Reply  / 
 3. Chiel

  Directeur rtl noemde het in een interview, later kwam SBS…

    /   Reply  / 
 4. Michael

  SBS loopt weer na te apen zoals altijd.

    /   Reply  / 
 5. Herman

  Zijonline bracht het later, dat is de grootste online kopieermachine die er bestaat. Ik ben zelf ook bezig om die Leo van Roijen te stoppen, want hij brengt al onze mediablogs grote schade toe met zijn praktijken.

  Het bericht op mediaspotter.nl ken ik niet, die check ik zo even

    /   Reply  / 
 6. Utop

  Het eerste dat je ziet bij dat Mediaspotter: ‘Presenteerd Wendy Dancing on Ice?’

  Dus gezien de spelfout zal Van Rooijen daar ook wel achterzitten. :)

    /   Reply  / 
 7. Herman

  ah, ik merk dat ik niet de enige ben met een gloeiende hekel aan Leo van Rooijen. misschien kunnen we georganiseerd deze belg aanpakken? hoe meer nota’s op zijn bureau, hoe eerder hij stopt.

    /   Reply  / 
 8. Joris

  SBS kondigde vorige herfst al aan een programma samen met Holiday on Ice de nederlandse variant van het FOX programma Skating with Celebrities. Daarna kondigde RTL aan met een nederlandse versie te komen van het ITV programma Dancing in Ice, wat weer een kloon is van de originele DWTS, Stricly come dancing, van de BBC. Toen RTL uiteindelijk met het difitieve persbericht naar buiten kwam, deed SBS dat oom snel een paar dagen later. SBS was dus eerder, maar het blijft een kopie van DWTS, dat was de amerikaanse versie ook al, en RTL4 verdiend deze versie eigenlijk ook meer omdat zij DWTS al uitzend. Eigenlijk heeft iedereen wel wat nageaapt in deze kwestie maar niemand moet zeggen dat SBS van RTL heeft nageaapt (of andersom) want dat is gewoon niet zo. Ik heb het trouwens wel alleen over deze schaatsprogrammas want over de andere kloonprogrammas van SBS weet iedereen genoeg.

    /   Reply  / 
 9. Spotter

  Leo van Rooijen zit niet achter MediaSpotter.nl. Over een aantal dagen wordt Spotter gedeeltelijk bekend gemaakt op de website!

    /   Reply  / 
 10. tim

  Hoi froukje ik vind het jammer dat je niet heb gewonen ik had 2 keer op je gestemt

  doeiii Froukje

  groet tim

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>