Engeland en Amerika lonken naar Sterren Springen

Sterren Springen op Zaterdag hing meer dan vijf jaar boven de markt, voordat SBS 6 het aandurfde het schoonspringprogramma uit te zenden. Al die tijd kreeg producent Eyeworks het format maar niet verkocht. Maar met de klinkende cijfers die het kwakkelende SBS 6 de afgelopen maand realiseerde, is het buitenland nu ook wakker geworden. Eyeworks is in gesprek met meerdere zenders in het buitenland om ook daar Sterren Springen op de buis te brengen. Onder andere de belangrijke tv-markten Amerika en Engeland hebben interesse.

Maar ook Duitsland, België en Frankrijk overwegen om bekende koppen een stoomcursus schoonspringen aan te bieden.

Ondertussen is het nog altijd onduidelijk of SBS 6 volgend seizoen weer met Sterren Springen komt. De kijkcijfers nodigen daar toe uit, tegelijkertijd is het de vraag welke BN’er zich nog leent voor het programma waar een (kwalijke) blessure eerder regel dan uitzondering lijkt.

Zie ook:
- Gerard Joling mocht van verzekering niet zelf van duikplank
- Gat in trommelvlies Jody Bernal, exit Sterren Springen
- SBS 6 overweegt vervolg Sterren Springen op Zaterdag
- Kijkcijfers zaterdag: 1,3 miljoen kijkers zege Liza Sips

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Engeland en Amerika lonken naar Sterren Springen

 1. Tim

  Sterren Springen is echt het absolute dieptepunt van BN’er-tv.

    /   Reply  / 
  1. Maarten

   En een toppunt wb kijkcijfers.

     /   Reply  / 
 2. k:Alex

  Interesse zegt niks, iedereen heeft interesse in iets dat goed scoort, maar pas wanneer de handtekening staat is er iets te melden.

    /   Reply  / 
 3. Timo H

  Ik zie dit format niet in de manier waarop dit bij SBS op TV is gebracht in de UK en de US op TV komen. Het is allemaal veel te langdradig, te simpel, te weinig “celebs” die echt een goeie sprong laten zien. De casting moet veel beter, het programma moet een 60-minuten live show en voor de US een extra 30-minuten results show ivm de verschillende tijdzones. En de kandidaten zouden veel langer en intensiever moeten trainen. Er is op een zender als ABC wel ruimte voor dit format tijdens de break tussen de herfst en lente cycles van Dancing with the Stars op bijv. dinsdag. Maar het is een flinterdun format, en het scoresysteem is in de huidige vorm ook niet eerlijk. Ik noem alleen de vergelijking tussen de mislukte sprong van Patty Brard en de goeie sprong van Jody Bernal.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>