Engeland, Frankrijk en Australië kopen Sterren Springen

VIDEO – Eyeworks kon al vol trots melden dat diverse partijen uit het buitenland lonkten naar Sterren Springen op Zaterdag. En inmiddels zijn de eerste verkoopcontracten getekend voor Celebrity Splash, zoals het format voor de internationale markt is genoemd. Het Verenigd Koninkrijk, Australië en Frankrijk happen nu toe, terwijl met andere partijen nog wordt gesproken. Eyeworks denkt op de internationale tv-beurs Mipcom later deze maand goede zaken te doen met het format.

Eyeworks heeft een prachtige showreel gemaakt van Celebrity Splash, waarin hoogtepunten uit het eerste Nederlandse seizoen zijn te zien. De producent liep al vijf jaar rond met het programma-idee, maar geen zender durfde de dure productie aan. Nu Eyeworks adverteert dat Sterren Springen het marktaandeel voor SBS verdrievoudigde, hebben veel partijen wèl oren naar het programma.

Ondertussen wordt Eyeworks wel beschuldigd van formatdiefstal. Het Franse productiehuis Banijay vindt dat Celebrity Splash te veel lijkt op TV total Turmspringen, dat weer eens per jaar te zien is op de Duitse televisie. Eyeworks wijst op een aantal verschillen in het format, waaronder de looptijd van de show.

Bekijk de showreel voor Celebrity Splash:

Zie ook:
- Fragment sprong Patty Brard doet kassa Reinout rinkelen
- Gerard Joling denkt dat BN’ers Sterren Springen 2 weigeren
- Engeland en Amerika lonken naar Sterren Springen
- Gerard Joling mocht van verzekering niet zelf van duikplank

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Engeland, Frankrijk en Australië kopen Sterren Springen

  1. Pingback: Doorbraak voor Eyeworks: Sterren Springen aan VS verkocht | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>