Doorbraak Eyeworks: Sterren Springen aan VS verkocht

Sterren Springen op Zaterdag steekt de oceaan over. De Amerikaanse zender ABC heeft Celebrity Splash aangekocht, melden vaksites als Deadline en The Hollywood Reporter. Het mag een doorbraak worden genoemd voor Eyeworks. De producent verkocht de BN’er-show al aan Australië, Engeland en Frankrijk. Maar als een belangrijk tv-land als Amerika over de brug komt, is het aannemelijk dat nog heel veel zenders volgen.

Tv-zenders wereldwijd zijn naarstig op zoek naar groot amusement om in het weekend te programmeren. Momenteel bestellen ze vooral nieuwe reeksen van bestaande titels als X Factor, Idols, The Voice of Dancing with the Stars. Nieuwe grote amusementsshows die ook erg succesvol zijn, lijken maar mondjesmaat te ontstaan. Niet in de laatste plaats doordat zenders weinig risico aandurven en het liefst voor bewezen successen gegaan. Nu kan Eyeworks schermen met het feit dat Sterren Springen voor SBS 6 een enorme sprong in het marktaandeel betekende. De showreel voor de internationale markt legt bovendien perfect het format van Celebrity Splash uit.

De Amerikanen omschrijven Celebrity Splash als een spin-off van Dancing with the Stars en Skating with the Stars. Het is nog niet bekend wanneer ABC begint met uitzenden.

Zie ook:
- Engeland, Frankrijk en Australië kopen Sterren Springen
- Fragment sprong Patty Brard doet kassa Reinout rinkelen
- Gerard Joling denkt dat BN’ers Sterren Springen 2 weigeren
- Engeland en Amerika lonken naar Sterren Springen
- Gerard Joling mocht van verzekering niet zelf van duikplank

1 Reacties // Reageer

One thought on “Doorbraak Eyeworks: Sterren Springen aan VS verkocht

  1. Bas

    Cool. Benieuwd of ze in de VS ‘echte’ sterren kunnen strikken.

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Amerikaanse zenders vochten om Sterren Springen | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>