Reinout verwacht Sterren Springen in 50 landen

Het gaat goed met het format Celebrity Splash, in Nederland beter bekend als Sterren Springen op Zaterdag. Nadat het format jarenlang boven de markt hing, durfde SBS 6 het aan en werd daarvoor beloond met klinkende cijfers. Het betekende ook het begin van de internationale uitrol door producent Eyeworks. “Volgens mij is nog nooit een Nederlands programma zo snel aan zoveel landen verkocht als Sterren Springen”, vertelt Reinout Oerlemans in De Telegraaf.

“Ik denk dat we straks de vijftig gaan halen. Dat is dé kracht van Eyeworks. We zitten zelf in vijftien landen: als je een succes in handen hebt, kun je dat vrij snel uitrollen naar andere landen.”

Het succes wordt wel overschaduwd door gesoebat over wie nu de bedenker is van Sterren Springen. Een Franse producent stelt dat zij de eerste waren, hun format is na het succes van Sterren Springen ook flink verhandeld. Reinout: “We hebben het eerder meegemaakt met De nationale IQ test . Hoort een beetje bij een hit; bij een flop hoor je niemand. Ik zie die zaak met vertrouwen tegemoet.”

Zie ook:
- Amerikaanse zenders vochten om Sterren Springen
- Doorbraak Eyeworks: Sterren Springen aan VS verkocht
- Engeland, Frankrijk en Australië kopen Sterren Springen
- Fragment sprong Patty Brard doet kassa Reinout rinkelen
- Gerard Joling denkt dat BN’ers Sterren Springen 2 weigeren
- Engeland en Amerika lonken naar Sterren Springen
- Gerard Joling mocht van verzekering niet zelf van duikplank

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>