Sterren Dansen op het IJs toch niet zo sexy?

Bij de 2013-presentatie beloofde SBS 6 dat Sterren Dansen op het IJs ‘jonger en sexyer’ zou terugkeren. Maar dat lijkt toch niet het geval te zijn. Nu de show op de vroege zaterdagavond terechtkomt, zijn de outfits van de veelal jonge kandidaten gekuist.

Model Zimra Geurts legt uit in het AD: “De weinig verhullende kledingstukken die we recent droegen tijdens een perspresentatie bleken veel te diepe decolletés en splitten te hebben. Onze outfits waren, al zeg ik het zelf, een tikkeltje te sexy voor het vroege tijdstip waarop de show wordt uitgezonden.” Sterren Dansen op het IJs is vanaf zaterdag tussen 19.00 en 21.00 uur te zien. “Blote pakjes horen bij de kunstschaatssport, maar SBS 6 wilde het toch allemaal wat bedekter.”

De woorden van Zimra staan evengoed haaks op wat Gerard Joling in de krant vertelt. “Ik zou de collectieve borsten van de dames een 8,5 geven”, vertelt de presentator. “Het is allemaal bewust wat snelle en sexyer. De jurkjes zijn korter, de splitten dieper, er is meer glamour, het schaatsen is spectaculairder. Dat moet wel, want kijkers zijn zo veel gewend dat ze gauw verveeld raken en zappen.”

Gerard biecht ook eerlijk op een groot deel van het deelnemersveld niet te kennen. “Maar dat is eigenlijk wel logisch bij een show als deze. Je moet dagelijks ontzettend veel trainen en kilometers maken om tijdens de uitzendingen goed voor de dag te komen. Daar heeft iedereen tijd voor en trek in. Dus kom je uit bij mensen die werkloos zijn. Deelnemers die een tijdje buiten beeld waren en het programma zien als een middel om hun bekendheid op te vijzelen. Ik geef ze groot gelijk.”

Naar verluidt krijgen de kandidaten 2500 euro per show die ze schaatsen. Dat is inclusief trainen.

Joling vindt dat geen bezwaar. “Dat wil niet zeggen dat je met hen geen spannende televisie kunt maken. Integendeel. Het gaat in eerste instantie om de prestatie op het ijs. Verder is het ook wel eens goed om anderen dan de voor de hand liggende namen in actie te zien. Zij boren wellicht een nieuw, breder publiek voor ons aan. Want je moet toch ook aan de toekomst denken.”

Zie ook:
- SBS 6 haalt Patricia Paay weer terug
- Sterren Dansen op het IJs ‘jonger en sexyer’ terug
- Sterren Dansen op het IJs terug op vroege zaterdagavond

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>