Mipcom (4): Afkicken en Eyeworks-shows naar het buitenland

De hele televisie-industrie is deze week neergestreken in de Franse badplaats Cannes voor de Mipcom, een grote televisiebeurs. Producenten en omroepen bepalen daar wat er dit najaar te zien is op uw televisie. Zappen houdt vanuit Nederland een oogje in het zeil.

Nederland staat nog altijd te boek als een land waar veel nieuwe televisie wordt gemaakt, ook al is dit de laatste jaren sterk minder geworden. Evengoed worden de nodige formats op zo'n week verhandeld. Waaronder BNN's Afkicken.
In Afkicken werd een handvol verslaafde jongeren in een huis gestopt alwaar ze werden begeleid bij het afkicken. Alles op vrijwillige basis, opstappen mocht wanneer ze wilden. Filemon Wesselink presenteerde het geheel. Op BNN was het programma een succes, dat naast goede kijkcijfers ook een hoge kijkwaardering kreeg.

Niet zo gek dus dat andere landen staan te popelen om zelf een Afkicken te gaan maken. Het programma van tv-producent Palm Plus zal komend seizoen te zien zijn in Noorwegen, Zwitserland, Argentinië en Finland. Bovendien heeft een Duitse maatschappij een optie genomen op het programma.

Palm Plus wist ook een nieuw format aan de man te brengen: Rising Star, waarin mensen die bekend zijn geworden door een reality-show worden gevolgd die voet aan de grond proberen te krijgen in showbizland. Onder andere Duitsland, Spanje en Finland toonden hiervoor interesse. Of het programma ook in Nederland komt, is nog niet bekend.

Ook Eyeworks had een stand op de Mipcom. Het bedrijf onder leiding van Reinout Oerlemans nam het afgelopen jaar allerlei kleine producenten over en vergaarde daarmee een rijk aanbod aan formats. Een aantal daarvan is gepromoot op de Mipcom.

Het gaat dan bijvoorbeeld om Beat the Blondes, een quiz waarin iemand het opneemt tegen vijftig 'domme' blondjes. Een ander idee speelt in op het groeiend aantal kindsterretjes in talentenjachten. I Know My Kid is a Star heet het, waarin ouders hun talentvolle kind in de spotlights zetten. Begin 2008 is dit programma te zien op de Amerikaanse zender VH1.

Later dit weekend mogelijk nog meer Mipcom-nieuws op Zappen.

Zie ook:
- Mipcom (3): Tros doet goede zaken met Rieu-soap
- Mipcom (2): De genomineerden voor een Emmy Award zijn…
- Mipcom: straks op uw beeldbuis (1)

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Mipcom (4): Afkicken en Eyeworks-shows naar het buitenland

 1. Valerie

  Erg leuk dat zappen deze internationale tv-beurs bijhoudt

    /   Reply  / 
 2. afkicken.info

  Zeker, ook voor BNN trouwens dat zich zo ook het internationale podium weer eens kan latern gelden!

  groet,
  Remco

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>