Hot Abroad: Leave Us Kids Alone

Idols, Boer Zoekt Vrouw, Mijn Tent is Top, Dancing with the Stars… Het zijn allemaal razend-populaire programma's. En het zijn ook allemaal programma's nagemaakt uit of gebaseerd op het buitenland. In de nieuwe rubriek Hot Abroad neemt Zappen daarom een kijkje over de grens, en bespreekt hier de heetste shows. Vandaag: Leave Us Kids Alone.

Leave Us Kids Alone is een Brits format dat vanaf oktober 2007 is uitgezonden op BBC3. De bedoeling is dat een groep scholieren zelf leiding gaat geven aan een school. Dat betekent dat ze zelf les geven, zelf de kantine verzorgen, ouderavonden organiseren, budgetten bewaken en ook kinderen helpen bij problemen.

Wat in eerste instantie op totale anarchie lijkt uit te lopen, herstelt zich al snel. Want de geselecteerde 'schoolleiding' wil wel presteren en doet daarom zijn uiterste best. Aldoende komen ze er achter dat het nog niet zo eenvoudig is om voor de klas te staan.

Vooral de aflevering met seksuele voorlichting (filmpje 2) zorgde voor hilariteit en een gesprek van de dag in Engeland. Verder blijkt de uiteindelijke conclusie van het programma een goede uitwerking te hebben op zowel de leerlingen, leraren en kijkers.

Trailer:

Seksuele voorlichting:

Zelf een tip voor deze rubriek? Mail het programma en wat meer informatie of urls naar de redactie.

1 Reacties // Reageer

One thought on “Hot Abroad: Leave Us Kids Alone

  1. Martin

    Iets voor RTL5? xD Lijkt me leuk

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>