Hot Abroad: Willkommen in der Nachbarschaft

Idols, Boer Zoekt Vrouw, Mijn Tent is Top, Dancing with the Stars…
Het zijn allemaal razend-populaire programma's. En het zijn ook
allemaal programma's nagemaakt uit of gebaseerd op het buitenland. In
de nieuwe rubriek Hot Abroad neemt Zappen daarom een kijkje over de
grens, en bespreekt hier de heetste shows.
Vandaag: Willkommen in der Nachbarschaft (Welkom in de buurt).

Willkommen in der Nachbarschaft was in het najaar van 2007 te zien bij het Duitse RTL 2. Nu heeft Duitsland zo waanzinnig veel tv-kanalen, dat ze aldaar de gekste programma's bedenken om maar op te vallen en kijkers te trekken.

Het begint in dit programma allemaal vrij onschuldig. RTL koopt een mooi huis in een goede wijk en laat vervolgens de bestaande buren beslissen wie er mag komen wonen. Telkens komt er een gezin een tijdje wonen in het huis, om min of meer kennis te maken. De twist is dat RTL een aantal families selecteert voor bewoning.

Je raadt het al, het gaat hier niet om gewone bewoners. Zo is er een gezin uit de rimboe geselecteerd, een bigamist (man met meerdere vrouwen (en kinderen)), moslimextremisten, lawaaiïge punkers en meer uitersten.

De buren mogen voor het oog van de camera bespreken wie ze willen en vooral wie ze niet willen. Onomwonden worden allerlei ethische vraagstukken snoeihard besproken. Daarom leverde Willkommen in der Nachbarschaft in Duitsland behoorlijk wat commotie op. Dat resulteerde uiteindelijk niet in het gewenste kijkcijferaantal.

Oja, wie er won? De 52-jarige transseksueel Randolf en zijn lesbische vrouw Kej van 35 jaar. Samen hebben ze een kindje. Tja.

Meer over Willkommen in der Nachbarschaft op RTL-site.

Heb je zelf een tip voor deze rubriek? Mail informatie en links naar de redactie.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>