Hot Abroad: Model Mosque

Idols, Boer Zoekt Vrouw, Mijn Tent is Top, Dancing with the Stars… Het zijn allemaal razend-populaire programma's. En het zijn ook allemaal programma's nagemaakt uit of gebaseerd op het buitenland. In de nieuwe rubriek Hot Abroad neemt Zappen daarom een kijkje over de grens, en bespreekt hier de heetste shows. Vandaag: Model Mosque.

Laat Geert Wilders het maar niet horen, een tv-verkiezing voor de mooiste moskee van het land. Onzinnig of niet-reëel? In Engeland vond de verkiezing vorig jaar plaats op het British Islam Channel. De redactie bekeek de duizenden moskeeën die Groot-Brittannië rijk is en selecteerde er een achttal die aan het publiek uitgebreid werden voorgesteld.

En dus werden wekelijks twee moskeeën van binnen en van buiten getoond. Natuurlijk werd niet alleen gekeken naar de architectuur van het gebouw, maar ook de maatschappelijke functie en betrokkenheid, de rol die de moskee in de buurt vervult en hoe goed is het bestuur? Allemaal factoren die aan bod kwamen.

De uiteindelijke winnaar ging er met 35.000 Britse pond (+/- 50.000 euro) vandoor. Doel van de makers was om het kromgegroeide beeld van de moskee weer recht te zetten. En dat is deels gelukt met deze show.

Bekijk een uitgebreide promo hier.

Ook een programma voor deze rubriek? Mail de redactie met informatie. Meer uit deze rubriek vind je hier.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>