Hot Abroad: Grandad’s Back in Business

Idols, Boer Zoekt Vrouw, Mijn Tent is Top, Dancing with the Stars… Het zijn allemaal razend-populaire programma's. En het zijn ook allemaal programma's nagemaakt uit of gebaseerd op het buitenland. In de nieuwe rubriek Hot Abroad neemt Zappen daarom een kijkje over de grens, en bespreekt hier de heetste shows. Vandaag: Grandad's Back in Business.

Geen discussie zo heet in Den Haag als het oprekken van de AOW-leeftijd. Was het vroeger maar een enkeling die de 65 haalde, tegenwoordig is het uitzonderlijk als je niet je AOW'tje mag innen. Langer doorwerken is het devies van de regering, een 'bedrijf' dat overigens zelf flink wat 65-plussers telt.

De discussie blijft niet beperkt tot de Nederlandse grenzen, maar is een universeel ding. BBC 2 maakte daarom het programma Grandad's Back in Business. We volgen Raymond, die 45 jaar actief is geweest in de haarindustrie. Hij wil nog wel even door, maar heeft moeite een baantje te vinden.

De bekende Britse stylist Daniel Galvin en diens zoon willen Raymond nog wel een kans geven. Hij mag strijden voor een baan in een fraaie kapsalon. Alleen moet hij het daarin opnemen tegen zijn kleindochter Becky.

Als het aan het Britse volk lag, had de charmante Raymond (links op de foto) de baan gekregen. Maar de kapsalon besliste anders en koos het appetijtelijk ogende meisje Becky. Evengoed wakkerde het wel de discussie aan over doorwerken op een wat hogere leeftijd. Zou zomaar ook een Nederlandse remake kunnen krijgen.

Zelf een programma voor deze rubriek? Mail de redactie met meer informatie. Meer Hot Abroad vind je hier.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>