Eyeworks met veel formats naar tv-beurs Mipcom

In Frankrijk vindt volgende week de halfjaarlijkse Mipcom weer plaats, een tv-beurs waar producenten en tv-zenders een lang weekend formats uitonderhandelen. Op de Mipcom wordt dus voor een groot gedeelte bepaald wat er straks op televisie te zien is. Producent Eyeworks neemt een goedgevulde koffer met bewezen succesformats mee, zo verklaart het in een persbericht. Het gaat dan om onder andere Beat the Blondes, de Italiaanse Droom en I Know My Kid's a Star.

Een aantal van de kroonjuwelen van Eyeworks op de Mipcom zijn al in Nederland uitgezonden. Dat betreft het eerder genoemde De Italiaanse Droom, maar ook Dancing Queen en Half Ton Mum. Bovendien mag Eyeworks op Mipcom ook het EO-programma 40 Dagen Zonder Seks proberen te verkopen.

Voor ons onbekende formats zijn I Know My Kid's a Star, Million Dollar Wedding, Word Poker en Beat the Blondes. I Know My Kid's a Star gaat over pushende ouders die in hun kind een kindsterretje zien. Controversieel, maar ook een kijkcijfersucces. Beat the Blondes zou je kunnen vergelijken met 1 Tegen 100, maar dan tegen 100 blondjes. Het format is al in 16 landen succesvol gelanceerd.

Word Poker en Million Dollar Wedding zijn nieuw. Word Poker lijkt een combinatie tussen Scrabble en poker, waarbij het er om gaat een zo duur mogelijk woord te vormen met zeven kaarten. Million Dollar Wedding is een strijd tussen duizenden verloofde stelletjes. Degene die de bevolking het meest kan overtuigen van de liefde voor elkaar, wint een bruiloft en een luxe huis die samen een miljoen dollar vertegenwoordigen.

Zappen houdt de Mipcom vanuit Nederland in de gaten en zal, net als een half jaar terug, berichten over de formats die richting Nederland komen of juist als exportproduct dienen.

Zie ook:
- Nederlandse tv 8 keer genomineerd voor Gouden Roos
- Bye Bye Reinout en Danielle

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>