Ook op de Mipcom: Twinzz, Tussen de Oren, Royalty Quiz en De 100

De afgelopen dagen kon je op Zappen al lezen welke formats Eyeworks en Endemol meenemen naar de Mipcom, een internationale tv-beurs in de Franse badplaats Cannes, waar producenten en tv-zenders elk halfjaar bij elkaar komen om de beeldbuis te vullen. Naast deze twee grote producenten reizen ook 'de kleintjes' of naar Frankrijk om hun formats aan de man te brengen. Daar zitten onder andere Twinzz, Tussen de Oren, de Royalty Quiz en De 100: Het Huwelijk tussen.

Royalty Quiz
De Royalty Quiz is hier nu twee zaterdagen uitgezonden. In de EO-quiz wordt gezocht naar de grootste royalty-kenner van Nederland. Aangezien royalty niet alleen hier booming is, bestaat er vermoedelijk ook veel belangstelling in het buitenland. De Royalty Quiz komt uit de koker van Skyhigh TV.

Achter Vreemde Tralies
Het productiehuis De Haaien bedacht het programma Achter Vreemde Tralies, eveneens uitgezonden bij de EO. Hierin werd het verhaal verteld over een Nederland die al dan niet terecht gevangen zit in een vreemd land. De omstandigheden worden in beeld gebracht evenals het proces en de vooruitzichten van de toekomst. De aangrijpende serie is dit tv-seizoen uitgezonden.

Tussen de Oren
Blazhoffski, het productiehuis waar Net 5-gezicht Erik van der Hoff deel van uitmaakt, gaat op Cannes onder andere Tussen de Oren aanprijzen, dat de Engelse titel Mind over Matter heeft meegekregen. In Tussen de Oren nemen bekende Nederlanders het tegen elkaar op in een kennisquiz op het gebied van vooroordelen, aannames en misverstanden.

Twinzz en Het Huwelijk
Tuvalu is de laatste jaren in Nederland stevig gegroeid. Dat is vooral te denken aan de succesvolle reeks Babyboom en De 100: Het Huwelijk. Laatstgenoemde moet een succesnummer worden op de Mipcom. In het verleden maakte Tuvalu al De Tweelingtest voor de Tros en enkele weken terug is daar Twinzz als spinoff van ontsproten. De zoektocht naar eeneiig zangtalent scoort voor geen meter op Nederland 1, maar het hoge gimmick-act gehalte zou Twinzz toch wel eens de grens over kunnen brengen.

Nieuwe formats
Dan zijn er natuurlijk nog wat formats van Nederlandse makelij die nog niet hier te zien zijn. Het gaat dan om 50-50, What's Your Limit en What Are You Like. 50-50 is een spelshow bedacht door 2waytraffic. Het heeft veel weg van Weekend Miljonairs, waarvan het productiehuis de rechten in handen heeft. What's Your Limit komt ook daar vandaan. Dit is een spelshow waarbij 1 miljoen euro valt te verdienen. Er zijn 15 kaartjes waarvan er 1 de hoofdprijs vertegenwoordigd. Ook zijn er 14 vragen. Elke vraag die juist wordt beantwoord, zal een kaartje doen verdwijnen. Maar een fout antwoord betekent einde oefening. De truc is dus om op tijd te stoppen.

Verder heeft 2waytraffic Meneer & Mevrouw in de portefeuille, waarbij koppels worden getest op elkaars kennis en Ba Ba Boom. Hierin hebben 3 uit 10 modellen (20 handen) wat muntjes in hun hand. Eén keer maken ze tegelijkertijd een rinkelend geluid. De kandidaat moet vervolgens uitvinden welke drie handen de muntjes verbergen.

Zappen volgt de ontwikkelingen op de halfjaarlijkse Mipcom van komend weekend vanuit Nederland. We berichten hier over de export van Nederlandse formats en de import van buitenlandse (hit)shows.

Zie ook:
- Endemol wil Hou van Holland en Avro-comedy slijten
- Eyeworks met veel formats naar tv-beurs Mipcom
- M/V en de Nix Factor naar Abu Dhabi

1 Reacties // Reageer

One thought on “Ook op de Mipcom: Twinzz, Tussen de Oren, Royalty Quiz en De 100

  1. Valpa

    Dat What’s your limit klinkt erg tof!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>