Ook Polen en België op zoek naar Het Mooiste Meisje van de Klas

Jaap Jongbloed had aan het begin van 2008 de meest verrassende tv-hit in handen met Het Mooiste Meisje van de Klas, een soort combinatie van Klasgenoten en Memories. Op de donderdagavond wist hij een miljoenenpubliek aan de buis te kluisteren met deze nostalgische emo-tv. Niet zo gek dat het buitenland staat te popelen om een eigen versie te maken. Polen en België hebben al toegehapt.

Het Mooiste Meisje van de Klas is geproduceerd door Simple Media, dat het programma al verkocht aan Polen en België. De Tros heeft inmiddels een tweede seizoen besteld. Op de internationale beurs MipTV heeft Fremantle Media de rechten gekocht om het in andere landen te gaan maken. Fremantle is een ontzettend grote tv-producent, onder andere bekend van Idols en Ugly Betty. In Nederland zijn veel formats van Fremantle te zien via producent Blue Circle.

Op de MipTV heeft Eyeworks verder het onzalige proefballonnetje losgelaten voor een show genaamd De Messias. Hierin wordt op zoek gegaan naar 'de nieuwe Messias'. Iedereen die zich een boodschapper van God voelt, zou kunnen meedoen aan de show. In België wordt dit idee verder uitgewerkt. Volgens mij trekt dit uitsluitend malloten en mensen die tegen zichzelf in bescherming genomen moeten worden aan. Hopelijk strandt het proefballonnetje dan ook snel.

Meer nieuws van de MipTV? Bekijk de rubriek Hot Abroad
- Net 5-flop Gezond Weer Op gaat de grens over
- Julia's Tango en We Gaan Nog Niet Naar Huis naar België
- Endemol en Talpa exporteren weer Nederlandse formats

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>