Nieuw tv-programma: Een heel dorp aan het afvallen

Afvalraces op televisie kunnen altijd groter en gekker. SBS 6 voert momenteel een forse strijd tegen de kilo's met De Afvallers XXL, waarin 60 gezinnen uit de 12 provinciën proberen zo veel mogelijk af te vallen. Maar producent IdTV heeft nu de allergrootste afvalstrijd in voorbereiding. Het doel is om een heel dorp aan het lijnen te krijgen. Village on a Diet was eerder een gigantisch succes op de Zwitserse televisie.

Afvallen met het hele dorp heeft natuurlijk zo zijn voordelen. Iedereen heeft hetzelfde doel en je kunt elkaar dus stimuleren of door de moeilijke momenten heenslepen. Het vinden van een sportmaatje is een stuk eenvoudiger en je kunt rustig bij elkaar een avondje langs; er zullen hooguit gezonde snacks voorbij komen.

In Village on a Diet zitten enkele gimmicks. Zo worden de deelnemers niet individueel gewogen, maar telkens tegelijk op een gigantische weegschaal. Mocht er dus geen progressie zijn, dan worden individuen hier niet op aangesproken maar krijgt de hele groep er van langs. Verder krijgt elke coolcast een soort webcam, zodat prima is bij te houden wat er in de koelkast staat en wanneer dat wordt genuttigd. De koelkastcamera is meteen een stok achter de deur om geen taart, slagroom of andere calorierijke producten te kopen.

Wie Village on a Diet gaat uitzenden is nog niet bekend, maar SBS lijkt het meest voor de hand te liggen. Het zou mooi aansluiten op De Afvallers. Bovendien zond Net 5 eerder dit tv-seizoen al een experiment uit waarbij een heel dorp van vrouwen werd ontdaan.

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuw tv-programma: Een heel dorp aan het afvallen

  1. suus

    lachen hier zou ik wel aan mee willen doen

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>