Endemol Nederland werkt aan eigen Lost in Tokyo

Ken je die mop van die zender die het programma Lost in Tokyo uitzond? Het einde van het programma werd nooit gehaald. Het RTL 5-programma met Renate Verbaan werd dusdanig slecht bekeken, dat na drie uitzendingen is besloten de show van de buis te halen. Toch reist er binnenkort opnieuw een groep Nederlanders af naar Japan als het aan Endemol ligt. De producent heeft de rechten gekocht voor de internatiole tv-hit Big in Japan.

In Big in Japan vestigt een groep Nederlanders (of Britten, in geval van Britse show, etc) zich in Japan. Daar moeten ze zo goed mogelijk integreren in de cultuur. De redactie geeft de Nederlanders allerlei opdrachten om de integratie te pushen. Endemol omschrijft Big in Japan als een 'extreme spelshow met een briljante combinatie van actie, comedy en cultuur'.

Het format is bedacht door het Deense productiehuis Babyfoot APS. Dat werkt nu samen met Endemol voor de internationale uitrol. Big in Japan is verkocht aan 14 landen en gaat in elk geval draaien bij ABC in Amerika deze zomer. Endemol heeft de rechten binnengehaald om het ook in Nederland te gaan maken.

'Probleem' in Nederland is alleen dat op papier Big in Japan als twee druppels water op Lost in Tokyo lijkt. Ook daar werd een groep Nederlanders in Tokyo gedumpt om zo goed mogelijk te integreren aan de hand van allerlei opdrachten. Toch ging het mis bij RTL 5. Ik kan wel een aantal oorzaken aanwijzen (non-talent Renate Verbaan voor de presentatie, een ingewikkelde constructie om er een afvalrace van te maken). Big in Japan zou een stuk humoristischer moeten zijn dan Lost in Tokyo, dat overigens werd geproduceerd door Blue Circle. Opvallend is dat het format in België wel aanslaat.

Endemol Nederland zal het format hier gaan aanbieden aan de zenders. Het lijkt me niet dat RTL zich nog een keer wil wagen aan het programma. Misschien dat SBS of de publieken toehappen?

Zie ook:
- Hier keek niemand naar: Lost in Tokyo
- RTL 5 haalt flops Lost in Tokyo en Alaska van de buis

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Endemol Nederland werkt aan eigen Lost in Tokyo

 1. Valpa

  En mag dat zomaar, een regelrechte kopie van Blue Circle overnemen? Maar het was geen slecht programma, maar Renate was slecht, en het was moeilijk te begrijpen voor de kijker. Ik zie dit programma wel zitten op Veronica.

    /   Reply  / 
 2. Herman

  Ik weet niet wie eerder was; Babyfoot of Blue Circle. De een heeft de ander ongetwijfeld geïnspireerd. En eenmaal uitgewerkt zullen er genoeg verschillen blijken om van ‘een ander programma’ te spreken.

    /   Reply  / 
 3. Mark

  De format is nog slecht nog niet, maar de serie voor rtl5 waren een stel mensen die nergens zin in hadden, niets durfden en het was niet spannend genoeg. Ja dan zapp je snel weg

    /   Reply  / 
 4. Wouter

  Big in Japan is volgens mij een heel ander format. In dit programma wordt een groep westerse mensen gevolgd die meedoen aan allerlei extreme en vooral gekke Japanse televisie gameshows…

    /   Reply  / 
 5. Richard

  Volledig offtopic:

  Vanavond naar Sining Bee gekeken, waarin Gordon een grap maakt die mij te ver ging en ik denk met mij half Nederland ook.

  Een gekleurde kandidate blijkt in Delfszijl te wonen, Gordon komt (redelijk verwacht) met de afgezaagde opmerking: “Hoe ben je daar verzeilt geraakt”, waarna na antwoord van de kandidate de opmerking volgt: “Ik dacht als bootvluchteling” (refererend aan de haven van Delfszijl)… en toen kwam het, Gordon nam aan dat de dame Vietnamees was, waarop de dame hem corrigeert en meld dat ze Molukse is, waarna Gordon direct in één ademstoot de ‘grap’ maakt: “Oh dan ben je zeker met de trein gekomen”.

  Het was dat de dame in kwestie het luchtig oppakte (en daarmee het publiek de kans gaf het ook luchtig te intrepeteren), maar bij mij schoot de opmerking in het verkeerde keelgat. Je merkte ook aan het traag opgang komende bedrukte applausje, dat meer mensen zo z’n bedenkingen hadden bij deze grap.

  Je kan zelf het fragment terugzien bij rtlgemist, singing bee, 2 mei 2008, rond (en vlak voor) de twaalfde minuut van de uitzending.

    /   Reply  / 
 6. Belg

  Hmmm, Lost In Tokyo scoort hier ook niet al te goed, hoor.

    /   Reply  / 
 7. Intricate

  is het nou al in de maak?

  Ik stoorde me der ook aan in Lost in Tokyo dat die kandidaten nogal vervelend waren. Misschien zou het juist leuk zijn als de kandidaten daadwerkelijk al wat over Japan weten? Want ook bij die amerikaanse serie heb ik gemerkt dat het cultuurverschil en het daardoor ontstane onbegrip gewoon de vaart uit het programma haalt.

  Waar kan ik trouwens meer info vinden over Endemol’s Big in Japan? (of nieuwe lost in tokyo zo je wilt)

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>