The Phone verkocht aan Amerika

En jawel, het is producent Park Lane TV gelukt om The Phone aan Amerika te verkopen. De spelshow, mede bedacht door Beau van Erven Dorens, is dit najaar te zien bij MTV. Justin Timberlake neemt de productie voor zijn rekening. Het is een verrassend hoofdstuk in het succesverhaal van The Phone.

Want zeg nu zelf; wie had kunnen vermoeden dat uitgerekend MTV er met de uitzendrechten vandoor zou gaan? Het lijkt me een mooie stap voor Park Lane TV. Natuurlijk haalt de producent de nodige inkomsten uit deze deal, het is ook een kans om The Phone te laten zien aan een relatief jong publiek. Daar komt nog eens bovenop dat veel shows van de Amerikaanse MTV over heel de wereld zijn te zien. Dikke kans dat we over twee of drie jaar hier ook afleveringen van de Amerikaanse The Phone zien op MTV Nederland.

The Phone is een programma waarbij nietsvermoedende passanten een rinkelende telefoon opnemen. Vanaf dat moment zitten ze in een spelshow waarbij een flink geldbedrag gewonnen kan worden, in Nederland 25 duizend euro. De Avro zendt het hier met matig succes uit, maar The Phone won afgelopen week al een belangrijke Gouden Roos en is in een dozijn landen reeds in productie. Daar komt Amerika nu dus bij.

Zie ook:
- The Phone onderscheiden met Gouden Roos
- Tweede seizoen The Phone moet spannender zijn
- Talpa, SBS en RTL wilden The Phone niet

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “The Phone verkocht aan Amerika

 1. Jan

  Onder welke titel? Ik heb aan het begin van dit hele gedoe een keer gehoort dat ze het onder de naam ‘The Mistery Man’ (ofzoiets)wilde uitbrengen

    /   Reply  / 
 2. Jeffrey

  ‘The phone’ kan het toch gewoon worden?

    /   Reply  / 
 3. Mark

  Super cool! Het blijft toch een Nederlands product!

    /   Reply  / 
 4. fred

  laatst weer gezien, eindhoven, ik vind het allemaal te geproduceerd en gelikt uitzien, ik zit me steeds af te vragen wat er nou echt echt is of niet.
  en het is veel te ingewikkeld voor de gemiddelde kijker…

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>