Hot Abroad: Beat the Blondes

Idols, Boer Zoekt Vrouw, Mijn Tent is Top, Dancing with the
Stars… Het zijn allemaal razend-populaire programma's. En het zijn
ook allemaal programma's nagemaakt uit of gebaseerd op het buitenland.
In de nieuwe rubriek Hot Abroad neemt Zappen daarom een kijkje over de
grens, en bespreekt hier de heetste shows.
Vandaag: Beat the Blondes.

Het is een van de grootste successen van Eyeworks. Het vooroordeel van dom blondje spreekt vrijwel overal tot de verbeelding, bovendien levert het vaak mooie plaatjes op. Niet zomaar is Beat the Blondes al aan 20 landen verkocht – alleen nog niet aan Nederland.

Beat the Blondes is eigenlijk niets meer dan een ordinaire kennisquiz. Een mannelijke kandidaat moet vijftig vrouwelijke kandidaten zien weg te spelen. Lukt dat, dan wint hij 1 miljoen dollar. Wordt hij verslagen, dan mogen de overgebleven blondines 100 duizend dollar aan prijzengeld verdelen. Aan de mannelijke kandidaat om in te schatten wat hij zelf allemaal weet en zijn tegenkandidates niet.

Naar verluidt heeft Eyeworks wel geprobeerd om Beat the Blondes in Nederland op televisie te krijgen, maar hapte nog geen enkele zender toe. Zelf vindt Reinout Oerlemans de spelshow heel erg RTL 5. Maar volgens mij kan Beat the Blondes vrijwel overal worden ondergebracht.

Bekijk hier de promo.

Zelf een programma voor deze rubriek? Mail de redactie met meer informatie. Meer Hot Abroad vind je hier.

1 Reacties // Reageer

One thought on “Hot Abroad: Beat the Blondes

  1. Tim20

    Veronica, RTL5, RTL7, Ned3 of misschien SBS6 wel een leuk idee voor dit programma op Nederland

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>