Hot Abroad: Kombat Opera

Idols, Boer Zoekt Vrouw, Mijn Tent is Top, Dancing with the
Stars… Het zijn allemaal razend-populaire programma's. En het zijn
ook allemaal programma's nagemaakt uit of gebaseerd op het buitenland.
In de nieuwe rubriek Hot Abroad neemt Zappen daarom een kijkje over de
grens, en bespreekt hier de heetste shows.
Vandaag: Kombat Opera.

Kombat Opera is dit jaar voor het eerst uitgezonden op de BBC. En kort daarna is het programma onderscheiden met twee Gouden Rozen: eentje in de categorie comedy en eentje voor beste programma. Een mooie opsteker voor Jerry Seinfeld, het brein achter Kombat Opera.

Wat is het nu precies? Een groep satirische opera-zangers speelt bekende programma's na. Dat kan een fragment uit het journaal zijn over politiek, maar ook een serie als Grey's Anatomy, een quiz of een soap. Volgens de jury van de Gouden Rozen is het een totaal nieuw genre: culture-clash televisie.

Kombat Opera lijkt me een programma dat eigenlijk alleen goed gemaakt kan worden in Engeland. Natuurlijk hebben we in Nederland wel meer Britse formats aangekocht en hier gemaakt, maar zeg nu zelf: is Doe Maar Normaal net zo leuk als Never Mind the Buzzcocks? En geldt datzelfde niet voor Room 101? Misschien moeten we in Nederland gewoon de Britse versie hier uitzenden.

Bekijk een fragment:

Zelf een programma voor deze rubriek? Mail de redactie met meer informatie. Meer Hot Abroad vind je hier.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>