Hot Abroad: Crime Museum: New Scotland Yard

Idols, Boer Zoekt Vrouw, Mijn Tent is Top, Dancing with the
Stars… Het zijn allemaal razend-populaire programma's. En het zijn
ook allemaal programma's nagemaakt uit of gebaseerd op het buitenland.
In de nieuwe rubriek Hot Abroad neemt Zappen daarom een kijkje over de
grens, en bespreekt hier de heetste shows.
Vandaag: Crime Museum: New Scotland Yard.

Vrijwel iedereen kent de verhalen van de grootste misdaden uit de geschiedenis. Maar niemand heeft ze ooit gezien. In Groot-Brittannië is daar een oplossing voor gevonden. In de 13-delige reeks Crime Museum: New Scotland Yard worden de misdaden gereconstrueerd. Van Jack the Ripper tot The Great Train Robbers.

Het programma, een co-productie van Endemol, wordt ook gemaakt door het gelijknamige museum. Zij ontsluit de archieven en helpt mee om de misdaad tot in detail in beeld te brengen, hoe gruwelijk soms ook. Op die manier moeten de verhalen weer echt tot leven komen.

Nu heeft de gemiddelde Nederlander niet zo veel op met Britse misdaden, maar ook in de eigen historie valt er genoeg te ontdekken. Dan heb ik het niet over de moorden op Pim Fortuyn en Theo van Gogh, maar eerder de moord op Willem de Zwijger, de onthoofding van Johan van Oldenbarnevelt of de legende van Kenau Simonsdochter Hasselaer. Vervolgens een mooi plekje in de programmering van Nederland 1 en dan was geschiedenis nog nooit zo leuk.

Zelf een programma voor deze rubriek? Mail de redactie met meer informatie. Meer Hot Abroad vind je hier.

1 Reacties // Reageer

One thought on “Hot Abroad: Crime Museum: New Scotland Yard

  1. Franklin

    Lees meer over (New) Scotland Yard en Jack the Ripper op Ripper Times; de meest uitgebreide website en database over deze onderwerpen in Europa.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>