Vara haalt bejubelde serie Mad Men naar Nederland

Deze zomer komt Mad Men naar Nederland. En volgens velen werd dat ook hoog tijd, zo kopt ook De Volkskrant. Naar verluidt is Mad Men één van de mooist gemaakte series sinds tijden. Mad Men, dat zich afspeelt op Madison Avenue in de jaren ’60, is zeer realistisch in beeld gebracht. Wie naar de serie kijkt, waant zich ook echt in dat tijdsbeeld. Pluim voor decorbouw, styling en de acteurs. Maar ook voor de schrijvers, want Mad Men is ook nog eens mooi drama.

Mad Men is in de zomer van 2007 in de Verenigde Staten op de buis gekomen. Er waren niet al te hoog gespannen verwachtingen, de verrassing was dan ook groot dat het aantal kijkers met de week stevig groeide. Aan de andere kant van de oceaan wordt intussen halsreikend uitgekeken naar het derde seizoen, dat deze zomer start.

Mad Men gaat over de reclamewereld, welke gouden tijden doormaakte in de jaren ’60, als de economie in Amerika eindelijk weer floreert. Het is ook de tijd dat de reclame-industrie zich in rap tempo ontwikkelt. “Mad Men speelt zich af op een reclamebureau aan Madison Avenue in New York, waar iedereen rookt, vrouwen het moeten ontgelden en de werksfeer is doordrenkt van rivaliteit. De strijd op kantoor, maar ook in het het privéleven van de mannelijke hoofdrolspelers, mad men genoemd, staat centraal”, aldus de Volkskrant. Vanaf 23 juni bij de Vara te zien.

Bekijk een promo:

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Vara haalt bejubelde serie Mad Men naar Nederland

 1. Robin

  Niets kan tippen aan de Sopranos!

    /   Reply  / 
 2. Theo

  Dit is zo geweldig. Ik heb allebei de seizoenen gezien. Zelden heb ik zo een goeie serie gezien

    /   Reply  / 
 3. Theo

  Overigens is het derde seizoen nog helemaal niet zeker

    /   Reply  / 
 4. Oscar

  Niets kan tippen aan de Sopranos!

  Ik betwijfel het maar Mad Men is zeker van het zelfde niveau. Als er dan iets op de tweede plaats moet komen dan is het Mad Men wel. Ik ben benieuwd naar de vertaling van de vele taal grappen uit de serie.
  Nu nog The Singing Detective opnieuw uitzenden en we hebben ook een nieuw op de eerste plaats ten kost van de de Sopranos.

    /   Reply  / 
 5. Pingback: Vara strijdt voor succes nieuwe comedy Mad Men | Zappen

 6. Dirk Verwoerd

  Met is vandaag 16 september 09. In mijn VARA gids mis ik de wekelijkse uitzending van Mad Men.
  U gaat me toch niet vertellen dat deze toch wel bijzondere serie zo plotseling, zonder echt einde, afgelopen is ? Of moeten we tot de zomer 2010 wachten ? Nee toch hè ?

  Met vriendelijke groet
  D.Verwoerd
  Amersfoort

    /   Reply  / 
 7. Dirk Verwoerd

  Wanneer gaat de serie Mad Men weer door ???????

    /   Reply  / 
 8. IR

  Een paar weken geen tijd gehad om te kijken, dus de video ingesteld en wat schetst mijn verbazing.
  Geen Mad men! Ik kijk vrijwel geen tv maar deze serie is uniek. Het hele sfeertje is geweldig, alles tot in detail en ik hou ervan.
  Ik ben denk ik niet de doorsnee kijker van deze serie, maar dit is zo goed doordacht waardoor ik het heel erg kan waarderen. Ff lekker weg uit de realiteit van rennen en vliegen, een uurtje voor mij en mijn favoriete serie.
  Nu maar hopen dat we snel weer verder mogen genieten en ze de serie niet helemaal van de buis halen.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>