Keuringsdienst van Waarde over mandarijntjes wint Zilveren Lepel

Met flink wat verbazing heb ik dit voorjaar gekeken naar de Keuringsdienst van Waarde over mandarijntjes op blik. De redactie vroeg zich af hoe die perfect ontvelde mandarijntjes toch werden gemaakt. Het blijkt dat ze in een agressief zuur worden geweekt dat in principe schadelijk is voor de mens. Die onthulling werd op de typische wijze van de Keuringsdienst van Waarde gebracht. Die aflevering is in Amerika onderscheiden met de Zilveren Lepel.

De aflevering won ‘The Silver Spoon’ in de categorie korte film. “Het was spannend om te zien of de humor die zo kenmerkend is voor het programma door Amerikanen wordt gewaardeerd. Gelukkig waren de tweeduizend aanwezigen enthousiast”, aldus producent Benthe Forrer.

De prijs maakt het voor distributeurs makkelijker om de Keuringsdienst van Waarde internationaal uit te rollen. Veel buitenlandse zenders vrezen dat adverteerders massaal weglopen als ze het kritische programma op televisie brengen. In het buitenland is er daarom meer belangstelling voor de Kinderen van de Keuringsdienst van Waarde, dat wat softer en gemoedelijker overkomt.

Zie ook:
- Keuringsdienst van Waarde legt consumentenbedrog ‘Ik Kies Bewust’ bloot
- Nieuw seizoen Keuringsdienst van Waarde trapt af met pils

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>