Erik van der Hoff hoopt op 2de kans Flashback op tv-beurs

Het is één van de mislukte programma’s van Nederland 1 van vorig jaar: Flashback. Patrick Lodiers nam kandidaten mee naar Zuid-Afrika waar ze heel de dag een intensief spel speelden met aan het einde van de dag een flashback-test. Erik van der Hoff van producent Blazhoffski hoopt Flashback dit weekend te verkopen op de MipTV, een internationale tv-beurs in Cannes. “Maar we zouden ook heel graag een tweede serie maken op Nederland 3, eventueel met bekende Nederlanders. BNN is ook Nederland 3, maar ze moesten iets op Nederland 1 doen, omroeppolitiek.”

De presentator/producent vertelt aan deze blog: “We zouden een prachtserie kunnen maken, ook door alle lessen die we hebben geleerd bij het maken van de eerste. Dat was nog zoeken. Omdat we in absolute aantallen niet genoeg kijkers haalden, ziet Nederland 1 het als mislukt. Maar Flashback werkte wel in de doelgroep. De normale Nederland 1-kijker ging naar Nederland 2 of RTL 4, maar uit een grondige analyse bleek de jonge doelgroep over te blijven. We hoorden ook dat zij fanatiek meespeelden bij elke aflevering. Het principe werkt heel goed.”

Blazhoffski is voor de internationale uitrol van het format de samenwerking aangegaan met Warner Brothers. “We hopen dus Flashback nog ergens in het buitenland te kunnen maken, om te bewijzen dat het wel degelijk werkt.”

Zie ook:
- Amerikaans Warner Bros koopt tv-producent Blazhoffski
- Van der Hoff bood zichzelf aan als host Schat van de Oranje
- Flashback verliest kwart kijkers bij tweede uitzending
- BNN en Nederland 1 durven spectaculair Flashback aan

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Erik van der Hoff hoopt op 2de kans Flashback op tv-beurs

 1. Michel

  De grootste fout die er gemaakt is met het programma is dat het gepresenteerd werd door Patrik Lodiers. Sloeg vanaf minuut de(sta je daar niet live aan de andere kant van de wereld en dan is een eerste zin: Een bijzonder goedenavond!)plank al volledig mis.Veder haddden ze natuurlijk last van Echte Meisjes in de Jungle.Als presentatoren hadden hier Dennis&Valerio moeten staan. Die hadden prima op NED1 gekunt. Net als de programma’s Je zal het maar hebben, Je zal het maar zijn, Serious Request update en De Week van Filemon. De promo’s van BNN (met barst in de lens van de camera) passen niet op NED1 en moeten ze uitsluitend op NED3 gebruiken. Ook Uit de Kast en Fort Boyard (eigenlijk ook DWDD maar, daar word aan gewerkt) kunnen prima op NED1.

    /   Reply  / 
  1. Jan

   Nederland 3 dan maar op heffen??

   Alle gekheid op een stokje: Je noemt wel heel veel programmas die “kunnen’ op Ned. 1 maar ze passen BETER op 3. en dat over de promo van BNN is klinkklare onzin. Alsgof Ned. 1 een zender is waarbij je niet een knal mag horen en alles helemaal netjes en strak moet. Die promo is juist om de Omroep identiteit (die dingen heten officieel ook idents) PO breed uit te dragen.

     /   Reply  / 
   1. Michel

    Ze passen BETER op 3 maar, ze KUNNEN ook op NED1. De programma’s die ik noem zijn in elk geval geschikter voor 1 dan dat Flashback dat is in de huidige opzet. Door deze programma’s kunnen oudere kijkers meer zien en de weten komen over de leefwereld van jongeren. Met name bij Je zal het maar hebben/zijn en Uit de Kast zou dit heel goed zijn.Programma makers denken vaak dat jongeren van elkaar moeten zien wat hun denkbeeld is. Dat is ook goed maar, het zijn met name de genaraties boven deze jongeren met bepaalde denkbeelden. Homosexualiteit is hier een goed voorbeeld van en daarom vind ik dat een programma als Uit de Kast ook op NED1 moet worden uit gezonden. En niet Nu we er toch zijn wat, dat is WEL een typisch NED3 programma. Ja BNN moet zeer hun indenteit behouden maar, meer dan de helft van de NED1 kijker zapt weg bij de huidige promo’s dat kan ik je wel vertellen. En dat lijkt me niet de bedoeling van BNN dan kunnen ze net zo goed GEEN programma’s meer maken voor NED1 en zich uitsluitend op NED3 concentreren. Verder vind ik het goed dat ze nu WEL programma’s maken voor NED1 maar, ze moeten wel kijken naar wat voor soort programma’s Daarbij moeten ze wel de brutale kwajongens achtige stijl behouden en dat kan heel goed zonder dat het schreeuwerig is. Sommige programma’s die BNN op NED3 maakt verdienen een groter publiek. En NEE ze moeten NED3 NIET opheffen want, het is mijn favorite zender!

      /   Reply  / 
 2. Sanne

  Ik vond Flashback een erg goed programma, het was erg leuk om ook mee te spelen op het tweede scherm, maar het was niet echt ontspannen kijken omdat je OVERAL op moest letten. haha

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>