Justin Bieber sprak videoboodschap voor Reinout in

Eyeworks gaat Dance or no Dance maken, een dansprogramma bedacht door Justin Bieber. Het nieuws is gisteren wereldkundig gemaakt en je zou zeggen dat Eyeworks-baas Reinout Oerlemans en Justin Bieber elkaar dan al hebben ontmoet. Niet dus. “Hij was aan het toeren, ik heb wel met zijn hele team gesproken. Justin Bieber is een franchise, zoals ze dat in Amerika noemen”, vertelt Reinout. “Hij had wel een bericht op video voor mij, een videoboodschap achtergelaten.”

Vanzelfsprekend is Oerlemans enthousiast over de nieuwe titel in zijn catalogus. “Justin Bieber vond ik in eerste instantie heel spannend. In dit programma komt echt zijn passie naar voren.”

Reinout heeft twee maanden terug een belletje gekregen van zijn agency in de Verenigde Staten. “Ze zeiden: ‘Goh, ik heb een client die jij goed kent en ze willen graag met jou verder praten over een idee ontwikkeld door Justin Bieber. Dat willen ze buiten Amerika gaan lanceren’. Ik ben meteen het vliegtuig in gegaan”, vertelt Reinout op 538.

De Eyeworks-baas omschrijft Dance or no Dance als een gameshow gebaseerd op dansen. “Het is anders dan wat je nu kent. Er zijn veel talentenjachten op het gebied van dans, dat is dit absoluut niet. We zijn niet op zoek naar de beste danser. Iedereen kan meedoen. Een koppel dat hard heeft getraind op de tien dansstijlen die we laten zien in het programma, kan andere koppels uitdagen in de wedstrijd. Je kunt geld verdienen als je denkt dat je ze uitschakelt per ronde. Het wordt steeds spannender. Je kunt ook eieren voor je geld kiezen en uit de competitie stappen.”

Justin Bieber wil bewust Dance or no Dance eerst buiten Amerika uitproberen. “Daarom zijn ze bij ons gekomen, omdat Eyeworks in 15 landen actief is”, weet Reinout. “Justin zal betrokken zijn als executive producer. We willen hem gebruiken om de aandacht te krijgen en kandidaten op te roepen. Hij zal meekijken. Als het een succes is, brengen we Dance or no Dance terug naar Amerika. Dat is het model.”

Op de tv-beurs MIP in Cannes zal Eyeworks de show vandaag pitchen aan zenders in Nederland en Duitsland. Daarvoor heeft hij onder andere een gesprek met de grote baas van RTL Duitsland. “Ik denk dat het een heel positief en spannend programma is. Je zit heerlijk naar dans te kijken, maar dan in een andere richting dan je gewend bent.”

Zie ook:
- Reinout dolblij met tv-show Justin Bieber bij Eyeworks
- Sterren Springen bezorgt Eyeworks recordjaar
- Amerikanen smullen van Sterren Springen / Splash

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Justin Bieber sprak videoboodschap voor Reinout in

 1. DannyNL

  Tjongejonge wat is dit weer een vernieuwend idee zeg.
  Maar niet heus.
  Het omschreven idee klinkt als een parodie op Deal or no deal maar dan met dansen.
  Zelfs de naam van het programma idee getuigt van weinig origine en lijkt wel haast een directe verwijzing naar het eerder genoemde Deal or no deal.

    /   Reply  / 
 2. k:Alex

  Zouden ze problemen gaan krijgen met die naam, dat het te veel lijkt op Deal or No Deal?

    /   Reply  / 
 3. Sanders

  Heeft meer wat weg van The Winner Is.
  En dat is ook geflopt hier.

    /   Reply  / 
 4. sglen

  Als SBS 6 slim is gaan ze nu actie ondernemen en dit programma kopen. Flink goed promoten met overal billboards en advertenties en dan heb je zo een succes te pakken ;)

    /   Reply  / 
  1. Sanders

   Net zoals the winner is.
   Zelfde concept, ook geflopt!

     /   Reply  / 
   1. Silvia

    das heleaas wel waar.

      /   Reply  / 
 5. Silvia

  nou , weetje ‘ ik zit hier dus zo op te wachten , ik & en mn vriendin willen graag meedoen . in de hoop dat we bieber zelf zien & dr wat meebereiken , ik ben zelf 14 jaar , maar ik hoop dat er dan geen leeftijdsgrens word aangehouden ‘ ik ben alleen bang dat veel ‘beliebers’ hier op afkomen en daarbij inschrijvingen te kort komen voor de ‘echtedansers’ ..

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>