Ruimtereis Tros-show krijgt concurrentie uit Amerika

Er komt stevige concurrentie aan voor Sterren naar de Sterren, het programma van de Tros waarin 10 BN’ers strijden om een ruimtevlucht. Het format van Tuvalu (onderdeel van Sony) wordt komende week aangeboden op de internationale tv-beurs Mipcom onder de naam Milky Way Mission. De Tros-show zou het allereerste tv-programma moeten zijn dat een reis naar de ruimte als hoofdprijs weggeeft, maar de Amerikaanse zender NBC heeft nu zijn eigen variant aangekondigd: Space Race. Producent Tuvalu bekijkt dit format met buitengewone belangstelling.

NBC gaat voor Space Race in zee met producent Mark Burnett (The Voice) en Richard Branson, terwijl Tuvalu werkt met het bedrijf van Michiel Mol, dat in de commerciële ruimtevaart zit. Space Race is net als Milky Way Mission een reality-programma waarbij elke week een kandidaat afvalt. Uiteindelijk is er één iemand die de lucht in wordt gelanceerd.

“We wisten wel dat Richard Branson met zoiets bezig was”, vertelt Duurt Holman van Tuvalu aan deze blog. “Hij werkt hier al vijf jaar aan, maar moest de lancering telkens uitstellen omdat zijn product niet klaar was. Daardoor had hij het vertrouwen bij de networks verloren.”

Holman denkt dat ze in Amerika zijn wakkergeschud door het persbericht dat Sony vorige week uitdeed over de Milky Way Mission. “Ze zullen daardoor verrast zijn, dat ze nu als de donder actie hebben ondernomen.”

Van beide programma’s is nog geen minuut opgenomen, het is nu dus onduidelijk hoe het format er exact uitziet. Tuvalu bekijkt de Amerikaanse variant met buitengewone belangstelling. Op de Mipcom komende week zal wel een filmpje te zien zijn voor belangstellenden, dat een impressie moet geven. Sterren naar de Sterren moet ergens in 2014 op Nederland 1 worden uitgezonden.

Zie ook:
- Tv-show ruimtereis BN’ers op Nederland 1
- Tros stuurt BN’er de ruimte in: Sterren naar de Sterren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>