Bedenker Deal or no Deal in zee met Fremantle

Een opmerkelijke transfer in tv-land. Dick de Rijk, jarenlang hofleverancier van briljante tv-spelletjes aan Endemol, heeft een meerjarige deal getekend met concurrent Fremantle Media. Dick is het brein achter spelletjes als Deal or no Deal, Show me the Money en Miljoenenjacht. Voor Fremantle, het bedrijf van X Factor, Got Talent en Heel Holland Bakt, gaat hij nu nieuwe tv-spelletjes ontwikkelen.

De Rijk zegt bij vakblad C21Media heel veel zin te hebben in zijn nieuwe uitdaging. “Een partner in deze orde van grootte, zowel creatief als qua wereldspeler… Dat heeft alle potentie om voor vuurwerk te gaan zorgen in het televisielandschap.”

Fremantle Media is blij met zijn nieuwste aanwinst. “Dick is een man van ideeën, met een fantastisch gevoel voor wat er leeft op de mondiale tv-markt. Je kunt aan zijn formats zien dat hij creatief en strategisch denkt.”

Zie ook:
- Endemol verliest brein achter lucratieve spelletjes
- Dick de Rijk verkoopt gameshow You Deserve It aan NL

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>