Eyeworks brengt Deense dramaserie Rita naar Nederland

Scandinavië heeft een goede naam als het op drama aankomt, met name thrillers of politiek geënt. Maar in Denemarken wordt ook de jeugdserie Rita gemaakt, waarin de sexy politiek-incorrectie lerares Rita centraal staat. Ze schudt zowel op school als in haar privéleven de boel lekker in de war. Eyeworks heeft de serie in productie genomen voor een Nederlandse bewerking.

Het Deense origineel is aldaar een succes, het derde seizoen komt nog dit voorjaar op tv. Rita is op het tv-festival van Monte Carlo onderscheiden met een prijs voor beste actrice, maar kreeg ook vijf andere nominaties. In de Verenigde Staten is eveneens een remake in productie genomen.

Het is niet bekend bij welke zender Eyeworks zijn Rita onderbrengt.

Bekijk een promo van Rita in Denemarken met Engelse ondertitels:

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Eyeworks brengt Deense dramaserie Rita naar Nederland

 1. albert

  Dat was toch al bekend dat dit om NPO1 komt.

    /   Reply  / 
 2. Linda

  Heerlijke serie. Maar vraagje: wie zingt en wat is de titel van de soundtrack?

    /   Reply  / 
  1. Karin

   Je bedoeld wie het nummer van de openingstune van de serie zingt? Dat is: Oh Land. Titel lis Speak out now.

     /   Reply  / 
 3. rita naar estland

  ´´´´

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>