Idols schrikt van negatieve publiciteit en schakelt jurist in

De makers van Idols zijn blijkbaar geschrokken van het artikel dat De Telegraaf eerder publiceerde, over wurgcontracten en wan-management bij het programma. Er is een jurist ingehuurd van vakbond FNV om de contracten vooraf onder de loep te nemen, zodat dit soort berichten niet nog eens zullen verschijnen. Mocht dat wel gebeuren, dan heeft Idols dit weerwoord.„Wij zijn blij dat FNV Kiem wil
meewerken aan de nieuwe Idols”, meldt RTL-4-woordvoerster Susanne van
der Klugt aan De Telegraaf. „Niet alleen worden de platencontracten bekeken door
onafhankelijke deskundigen. Bij alles wat op de nieuwe Idols-sterren
afkomt, worden zij ondersteund door de FNV. Zij kunnen ook altijd
terugvallen op de bond.”

De jurist, mr. Hans Kosterman, stelde eerder dat de nieuwe popsterren beter eerst met een proefcontract kunnen werken, zodat beide partijen eerst aan elkaar kunnen snuffelen. Overigens blijkt dat er contracten zijn voor dertien finalisten. In eerdere edities streden tien Idols om de felbegeerde eerste plaats.

Beetje late reactie van RTL, maar beter laat dan nooit. Zal Kosterman de contracten zoals ze tot nog toe werden gebruikt naar de prullenbak verwijzen, en daarmee het eerdere verhaal van De Telegraaf min of meer in het gelijk stellen, of zullen de contracten goedgekeurd worden? In dat geval zou je kunnen stellen dat het eerdere bericht sensatie en gebakken lucht betreft.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>